Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Picture Ann " Mountains, Myth, and Murder"

av yngve

A1300719665 16Selskap: Floodgate Moods Productions

Release: 09.01.16

Picture Ann er ikke et standard band, men leker seg med stemninger og lyder. 

Det er langt fra et album for massene, her er det musikk som sjelden beveger seg inn i landskap eller arrangeringer som minner om den vanlige formen for låtsnekring. Det er absolutt bruksområder til dette, men det jeg hører, for det meste, er lydlandskaper og stemninger som er noe isolerte, som kanskje bygger opp under folks allerede eksisterende depresjoner eller tunge stunder. Det er ikke negative saker dette, men det er en melankoli som styrer det hele, og som enten kan brukes som mental medisin eller til å forsterke eventuelle godt isolerte dører du har i systemet fra før.

Under avspillingen gikk det i bølgedaler når det gjaldt engasjement. Noe falt i bakgrunnen, noe fikk meg tilbake, noe låt veldig spennende, noe var vel monotont. Men det er bevegelse nok her til at man kan lytte fokusert. 

Dog, Picture Ann, vakkert, sårt og spesielt som det er, annerledes, vil nok ikke finne veien ut, opp og fram, til det er musikken for smal. Men liker du musikk som ligger der og balanserer mellom å forsvinne inn i tåka og trekke deg forsiktig tilbake av og til, er dette faktisk ikke så verst. 

Vår anmelder Steinar var ikke så snill med karakteren sist gang Picture Ann var innom, jeg er nok muligens litt mer tilgjengelig for slike toner som dette, men innser jo at jeg ikke kommer til å legge Mountains, Myth, And Murder på telefonen og sykle til skiva. Kanskje om jeg leser en bok, pusler eller slapper av, og trenger et soundtrack til en sedat tilværelse? Mjo, jeg havner nok der. 

Jeg har ikke snøring på nivå og kvalitative aspekter ved å lage slik  musikk, men gode stemninger lages gjerne med enkle tonevalg og minimalisme. 

Jeg dobler nesten karakteren til Steinar, men holder nok litt forsiktig tilbake grunnet mangel på bruksområder. Det er derimot viktig å poengtere at dette er en smal sjanger, og at det er en sjanger som er vanskelig å karakterfeste på lik linje med andre.

Les Steinars anmeldelse av forrige skive HER . Og et poeng denne anmeldelsen konkluderer med, og som jeg hører gjelder for denne aktuell også, er at produksjonen, som er bra, kan framstå som noe steril og klinisk. Hadde Picture Ann funnet en organisk vei, hadde mange av stemningsbildene fått bedre knagger å henge seg på.

5,5/10

Tracklist:

  1. Anna Liked Dying Places
  2. Mountains
  3. Myth
  4. Murder
  5. In Cipher
  6. Dystopian Logic
  7. The Abberline Diary That Never Was
  8. Wolves I Knew
  9. Gasmask Ballet - The Extended Cut