Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Magic Pie "King For A Day"

av yngve

King For A Day 32911858 FrntlSelskap: Karisma Records

Release: 25.05.15

Det føles alltid godt å ta en bit av denne paien, og det har vi gjort her på Heavymetal.no siden bandet startet opp.

Magic Pie@Facebook

I starten var det en kar ved navn Trond Marius som anmeldte og tok seg av dekningen av Mossebandet, men etter en tid ble det meg som ble koblingen, og det gjorde jo ikke noe, jeg elsker prog. Magic Pie spiller en form for prog som jeg personlig liker, men det er ikke favorittprogen min, til det er bandet for rene under neglene. Men du verden, det de har levert på de siste skivene er fenomenalt. Det er en studie i bra arrangert prog, i fantastiske melodier og låter som vokser. Det er sjelden jeg kneler etter en eller to ganger når gjengen viser fram studioarbeidet sitt, det må liksom noen runder til før de kryper under huden, men da blir de der, som et musikalsk utslett.

Dette ferske stykket pai er, som forgjengeren, en ren og fin progskive med alskens vrier og vendinger, og med et innhold man kan nyte, følge med på, og modnes og kose seg med. Det er rett og slett en herlig greie, det Magic Pie disker opp med. Oppskriften er egentlig ikke så ulik de par siste skivene, selv om nerder nok vil finne mange forskjeller. Selv føler jeg at dette er i samme leia, samtidig som man lett hører at alle ledd i produksjonen av disse seks låtene har gjennomgått sykt mye tankespinn før de ble festet på tape.

Mitt hovedtips med Magic Pie, både denne skiva og de par før dette, er å bruke tid. Er du progger er det bare å kjøpe blindt, være åpen for det faktum at dette er et kremband, og vente på at det hele skal åpenbare seg. Selvfølgelig, er du teknisk metalprogger kan dette bli litt snilt, men liker du utfordringer og et band som spiller fryktelig fett men har et litt snillere lydbilde enn metalsiden av sjangeren, synes jeg du skal ta med deg tallerken og bestikk, jeg anbefaler absolutt det de har på menyen.

Det jeg ikke har hørt denne gangen, ennå, er låter og refrenger som limer seg fast. Det er absolutt linjer, som i The Silent Giant, man nynner med på underveis, men ingen jeg i ettertid drar fram. Dette dreier seg om en skive, ikke låter, slik jeg ser det.

Favoritten ble sistemann ut, tittelkuttet, her snakker vi låt med mange bestanddeler.

Jeg var lenge på en svak nier, jeg lå og vippet der, men valgte meg til en sterk åtter, og føler skiva hører til i denne etasjen.

8/10

Tracklist:

  1. Trick Of The Trade
  2. Introversion
  3. According To Plan 
  4. Tears Gone Dry
  5. The Silent Giant
  6. King For A Day