Karmøygeddon 24

Obdurated "I Feel Nothing"

av yngve

Obdurated2014Selskap: Mighty Music

Release: 07.04.14

Riffet som åpner førstelåta er kraftig fett, rå og ren thrash med finesse.

Vokalen er en mellomting mellom død og thrash, en rå greie som virkelig bærer bra.

De bruker en nydelig synth som virkemiddel, og sammen med de harde rytmene og riffene pluss vokalen, er dette virkelig krem. Kanskje er kremen pisket litt mye, du vet, når det ikke helt treffer, men det fungerer å slenge den på kaka med et greit resultat ;).

Franskmennene har en habil arv å føre videre, og som presseskrivet påpeker er Gjoira, Dagoba og Yrkoon navn som kan kolbes til Obdurated.
Videre leser vi at musikken de lager er inspiret av alt fra nwobhm, scandimetal (melodeath) og us-thrash. Jeg kunne vel ikke fisket fram andre saker jeg føler burde vært med, selv om nwobhm er litt søkt. Dette er jo en bølge som er basisen for veldig mye av metallen slik den er idag, men jeg hører ikke voldsomt mye i Obdurated. Kanskje et snev av Maiden av og til, men det er vel like mye In Flames tipper jeg, som nok var et band som også hadde noen Maidenskiver i samlingen. 

Det er høy kvalitet her, de fleste sangene er vel verdt å høre gjennom. Mulig er vokalen litt ensformig over tid, og denne litt melankolske stemningen de har kan bli litt langdryg etter 10 spor, men det duger da dette. 

Obdurated@Facebook

De hardner litt til å tredejelåten, Hoax, og her kommer jeg også til konklusjonen at produksjonen er litt moderne. Litt for moderne? Ikke vet jeg, men det er et voldsomt bra lydbilde, en tung affære med plenty av detaljer og en anelse industriell undertone. 

Skiva vil nok glede mange fans av banda nevnt innledningsvis, og liker du band som er moderne, hardtslående, blander inn mye klassisk metal og har en aggressiv snert, kan du ikke gjøre mye feil.

7,5/10

Tracklist:

  1. Nomophobia
  2. Strive
  3. Hoax
  4. Wisest
  5. Unreason
  6. Haeven
  7. Dereliction
  8. Unhealthy
  9. Dishearten
  10. Forefathers