Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Rundown "Become"

av yngve

Cc5221b4fb54d96dbcc1bdf0b5e59533e2294ad2Selskap: Private

Release: 2014

Haldenbandet er ute med sitt debutalbum, som jo må være deilig etter noen års drift og et par utgivelser.

Musikken er aggressiv metal, de bruker noe hardcore for å sprite opp og ender opp med en oppegående sjangerplassering. Metallen styrer skuta, men det er hørbart at bandet lar seg inspirerer også av andre former for røff musikk. 

Det de har på stell her er lyden, den utgjør et fett fundament for låtene. Produseringen har de stått for selv, så den kan de klappe seg litt på skulderen for, mastringen har de plassert hos Tom Kvålsvoll, en kar som vel må kunne betegnes som en ringrev innen norsk metal. 

Innholdet på Become er ganske sinna, jeg hører at dette ikke er påtatt, at medlemmene skjærer tenner og hamrer løs på instrumentene på alvor. Enkelte innslag er litt snillere, men den røde tråden er nok rød grunnet blodet som drypper fra bandets ofre :).

Unntaket er tittelkuttet, som er en herlig 6 og et halvt minutt lang dronelignende sak. Her hersker en ambient groove som bærer den lange spilletiden veldig bra – en kjærkommen oase i alt det harde.

Vokalen er variert, selv om den ikke har veldig mye bredde. Innenfor rammene Atle beveger seg er han flink til å utnytte styrken sin – og fra å være en litt brummende og buldrete growler med løftet knyttneve går han til å skrike innvollene ut i en miks av black og core. 

Låtene er ikke tuftet på kommersiell tankegang, det er ikke sanger man nødvendigvis går rundt og nynner på, men det smeller bra når skiva først kommer seg inn i spilleren. 

Rundown@Facebook

En proff utgivelse, en skive som har et jevnt nivå av kvalitet. I jungelen av band kan det være vanskelig å hevde seg selv med en habil disk i nevene, men ser man først i Norge har man et mindre element av konkurranse og kan bygge seg opp før man eventuelt ser utover grensene. Om de dog får sjansen og viser tenner live med dette materialet, tror jeg godt at Rundown kan bli en force å regne med. 

7,5/10

Tracklist:

  1. Forgiftet Blod
  2. To the Lions
  3. The Grand Scheme
  4. Threshold
  5. Become
  6. Weight of Life
  7. Fall in Despair
  8. Distance Creates Resistance #1
  9. Distance Creates Resistance #2