Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Scars "In Constant Suffering"

av yngve

Ef5d1806f37ca46db31be389b7fbc64f32e58959Selskap: Private

Release: 2014

Scars har levert et kult album med 'In Constant Suffering'.

Scars@Facebook

Vi kjenner gitarist Morten fra Witchhammer, trommeslager Cato er notert som medlem av Soulstone (et band jeg mener jeg ikke har gjort noe på), Torben på bass spilte tidligere i Mecalimb, et band som har blitt godt presentert her på Heavymetal.no - vokalist og gitarist Ole Olsen vet jeg ikke noe om i skrivende stund. Jeg kommer tilbake med mer info i et kommende intervju.

Det jeg likte med musikken, var den varierte formen for thrash de tilbyr. Noen låter er kjappe, noen ligger i type midtempo thrash-landskap, noen er episke og groovy, og det er flere sterke gitarmelodier som bærer sangene. 

Lydbildet er bra, noe er litt tørt, eller enkelt, men det er såpass fet gitarlyd at jeg falt for det de har skrudd. Av og til sniker de inn litt effekter, om det er synth eller gitareffekter vet jeg ikke, men det frisker opp. 

Fra å levere låter som er enkle thrashere, med tyngde og en liten industriell angrepsvinkel, forflytter de seg til et bra og uptempo som Worthless. Aberet er at neste låt, Almost Dead, fortsetter i nesten samme leia. Men jeg skal ikke klage, det er variasjon så det holder på In Constant Suffering

Jeg er jo en sucker for thrash, og på Corrupt World får jeg virkelig sansen for Scars. Her får du en kjapp riffer som også gjør plass til kledelige fire flate. 

Jeg har ikke alltid motivasjon til å lese tekster for tiden, og jeg får sjelden fysiske skiver og tekster også. Det Scars har gjort, og som jeg likte godt, var at de hadde tatt seg tid til å ramse opp låtene, og samtidig skrive noe ord om hva sangen handler om. Det er ikke alltid lett å tolke tekster og få hele bildet. Scars fyrer av skudd mot dop (fett!!!), systemet, politikere, reality-tv, de synger om å tro på seg selv etc. Typisk samfunnsbevisste thrashere med andre ord. Du kan lese alt HER .

Et spennende band, en spennende skive, et par bomskudd på tracklisten, men jevnt over følte jeg at tiden jeg brukte på skiva var vel brukt. 

7/10

Tracklist:

  1. A Letter From Sam
  2. Attack
  3. Corrupt World
  4. Live Forever
  5. How We Crawl
  6. Hell & Fire
  7. Insanity
  8. Free Fall
  9. Worthless
  10. Almost Dead
  11. Alison