Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Seer "Vol. 1 & 2"

av rune stordahl

A1374840704 16Selskap: Art of Propaganda

Release: 22.01.2016

Avslappende og laidback Stoner Rock fra Canada.

De bikker dog over i både metalliske og gjørmete toner, men hovedinntrykket er at de holder seg på det groovy og rocka. Utgivelsen er en sammensmelting av de to EP-ene de har bak seg og deduksjonsferdighetene dine trenger ikke være særlig skarpe for å gjette navnene på dem.

De to første låtene er fra Vol. 1, og her er det store mengder vreng, feite og heftige akkorder, grom basslyd og punchy trommer som gjelder. Det tok riktignok noen runder før låtene åpnet seg, men nå sitrer det av positiv forventning i det de siste tonene av Glimmervoid fader ut og baner vei for et typisk evighetsriff i Hive Mind. Og når den kraftige og klare stemmen til vokalisten gjør sitt inntog er det lite som er deiligere enn å lukke øynene, lene seg tilbake i godstolen og bare sone ut. Jeg kunne selvfølgelig ønske at de hadde kjørt åpningspartiet enda flere ganger før de sa seg ferdig, men man kan ikke få alt her i verden og resten av låta holder stand den også.

Vol. 2 er en litt mer variert affære og starter med en nedpå og akustisk låt med et episk snitt. Her får de et mer Southern Rock-orientert lydbilde – som stemningsmessig kan minne om Pantera sin cover av Planet Caravan (bare for å nevne et kjent referansepunkt) – og det kler bandet godt. Deretter trasker de ut i sumpen igjen og blir værende der til ferden er over. Stemmebruken her er fortsatt av den rene sorten, men bikker over i en langt mer hissig variant mot slutten.

Det kan godt være at bandreferansene blir for obskure for meningmann, men Seer minner meg en god del om både Minsk, Flood og Maegashira i mine ører. Alternativt kan du høre for deg et lystig og feststemt Baroness som skal tolke et demonisk og besatt Yob. I mitt hode gir det rimelig mening, men sjekk gjerne ut Seer og gi meg en tilbakemelding hvis du syns den beskrivelsen var på tyttebærtur.

Seer@Facebook

Avslutningsvis vil jeg bare si at denne utgivelsen kom overraskende på og har fått langt mer spilletid enn hva jeg hadde trodd skulle bli tilfellet. Seer har gått fra å være totalt ukjent for meg til å bli et band som jeg ser frem til å følge videre. (Jeg klarte å motstå ordspillvitsen der. Premie mottas med takk.)

7/10

Tracklist:

  1. Glimmervoid
  2.  Hive Mind
  3.  Cosmic Ghost
  4.  Haunter
  5.  Antibody
  6.  Aeons