Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Skaarv "Seed Of Justice"

av yngve

10417649 853984298014766 9159074214012708886 NHarøybandet har hostet opp en feit klyse, denne ep-en oser kvalitet!

Flere ganger under avspillingen tok jeg meg i å tenke at dette var et internasjonalt stort navn. Det er et kompliment, selv om jeg absolutt ikke mener at norske band er dårlige, det har jeg vel poengtert flere enn en gang her på Heavymetal.no :).

Det jeg likte var soundet, det var et bredbeint sound, et som parret kraftig hardrock med stoner og motorolje. Trommene, gitarlyden og vokalen er alle bestanddeler som ligger helt i front og presser, og når bassen pumper ræva full i tillegg, er det bare å ta av seg hatten. Skaarv har fikset et unisont krafttak, alle i bandet er like delaktige i at det låter så blodfett. 

Skaarv@Facebook

De sier selv de inspireres av band som Down, Entombed og Pantera, og merkelige nok, uten at Skaarv egentlig ligner nevneverdig på noen av disse, har de penselstrøk av alle.

Den store produksjonen er helt klart et pluss, for hadde bandet stilt med en fattig og tynn utgave, hadde låtene og mageslaget blitt redusert til en kilevink. Alt tjener alt her. Og gitarsoloene, og disse små melodiløpene som hele tiden frisker opp, er supre! Øyvind og/eller Kurt, dere rocker!

Nå synes jeg kanskje ikke klippet under viser fram bandet slik de er som best, du bør ha skiva, og du bør bruke litt tid på den. Umiddelbart er det kanskje ikke et band og en utgivelse som er SÅ bra som jeg påpeker, men etterhvert, om du fokuserer litt, skjønner du glatt hva jeg mener. Dirty, stort, porno, baller, dønninger, sydvest, leirskred. Og et utrolig fett cover bygger opp under det jeg poengterer i forhold til helheten, hvor alt tjener alt. Du er i målgruppen om du liker groove- og stonermetal, med melodibruk. Men de fleste kan ha godt av å fyre opp denne på anlegget.

8/10

Tracklist:

  1. Through The Kelp Forest
  2. Black Cormorant
  3. Bow
  4. Blood, Guts And Shit’n Tears
  5. Fallen
  6. Crawl Back To Hell
  7. The Seed Of Justice