Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Suicide Bombers PRIORITERES ETTER TOR

av yngve

<Nå har skiva vært ute litt, hvordan har modningsprosessen i mediene og blant fansen vært? Har dere plukket opp nok feedback og vet ca hvordan den har blitt mottatt?
The SEX TAPES har fått en kjempemottagelse både fra media og fansen. Spesielt moro er det å se at forskjellige folk har forskjellige favorittlåter, og av det vi har registrert til nå er vel alle de 6 låtene noens favoritt. Sånt er veldig kult. Det virker også som om det store flertallet både skjønner og koser seg med soundbitene. Låtene visste vi var bra, men akkurat det med soundbitene var vi naturlig nok spent på, da noe sånt aldri har vært gjort i Rock'n'Roll før, så at de også sitter er dritfett.

<Jeg poengterte i anmeldelsen av albumet at dere har en fet livefølelse på skiva, noe som er vanskelig å fange. Hva gjorde dere spesifikt for å fikse denne biten? Spilte dere inn live i studio? Flere sammen i lokalet? Eller er det et resultat av mange timer med herdig knotting og skruing?
Takk for det! SUiCiDE BOMBERS har vel egentlig aldri fokusert noe særlig på live-feeling i studio, ihvertfall ikke bevisst. Derimot er veldig opptatte av er at det skal låte tøfft. Man kan knotte og skru så mye man vil i etterkant, men hvis ikke hvert trommeslag, hver bass-, gitar- og vokaltone er levert som faen, blir sluttresultatet heller aldri tøfft.

Ingen av SUiCiDE BOMBERS skivene er spilt inn live. Det har ikke funka for oss å jobbe på den måten, men alt er spilt inn med maxxx energi og det er nok grunnen til at det spruter såpass bra av skivene.

<Mulig ikke alle vet hem dere er og hva det dreier seg om; fastfoodversjonen av biografien if you would be so kind :)
Bandet består av meg, Sleaze Fuhrer - Chris Damien Doll på lead vokal og rytmegitar, Sex Gunslinger Lazy Leather på Lead gitar og backing vokal, Thunder Mechanic - C Slim på Bass og backing vocal og Outlaw Groover - T-Bone på trommer. Vi ga ut debut skiva CRiMiNAL RECORD i 2012, til fine anmeldelser i både norsk og internasjonal presse og gigga en del med den i Skandinavia. I Mars i år slapp vi oppfølgeren mini-albumet, The SEX TAPES, og har vært opptatt med turne både i Skandinavia og nedover i Europa siden det.

<Dere har alle vært med i andre band tidligere, hva var grunnen til at nettopp denne gjengen havnet sammen og at lineupen ble slik den ble?
Like mye tilfeldigheter som noe annet. Innimellom er det planetene som liner opp og sørger for at de rette menneskene møter hverandre i forkant av det store som skal skje. T-Bone og jeg hadde vanka i det samme miljøet og kjente hverandre litt allerede fra midten av 90 tallet. Jeg skreiv et par tekster for gamle bandet hans. Vi spilte alltid i forskjellige band, men da tiden kom for å starte SUiCiDE BOMBERS var vi begge uten band og det funka jævlig bra da vi spilte sammen. T-Bone kjente Lazy fra før, de hadde så vidt spilt sammen for evigheter siden og hadde holdt kontakten. Så da SUiCiDE BOMBERS trengte lead gitarist, stakk T-Bone opp til Lazy med den første demoen vår, Lazy synes det var det feteste han noengang hadde hørt, vi spilte sammen engang og alle blei helt blåst av de magiske tonene han tryllet ut av gitaren. C Slim har jeg også kjent lenge. Gamle bandet hans og gamle bandet mitt spilte sammen ved flere anledninger og jeg var involvert i både arrangering og produksjon av skivene han ga ut med det bandet. Som bytte mot det spilte SUiCiDE BOMBERS inn den aller første demoen vår i studio hans og han var også med som sjåfør på et par av de første giggene våre. Da tiden kom for å bytte bassist, tok vi en øving, alt satt som et skudd og vi har ikke sett oss tilbake siden.

<Er det et marked for denne formen for hardrock her i Norge tror du? En ting er at det kanskje er et submiljø i Oslo, men utover hovedstaden, er det grunnlag for salg og turnering?
Absolutt! Jevnt over er vel ikke hard rock noe "storby" fenomen. Folk er like glade i musikk selv om de bor et annet sted i landet, eller utlandet, og jevnt over er det også sånn at om man leverer kvalitet, setter folk pris på det uansett. Vi har vært mye rundt i Norge både med CRiMNAL RECORD og The SEX TAPES og tilbakemeldingene har vært like gode om vi spiller i Oslo og Trondheim eller Årnes så vi bare kjører på.

<Dere framviser en veldig tydelig vektlegging av image, er dette like viktig som musikken? Det ene trenger det andre for å være komplett? Om man hadde fjernet alt og stilt på scenen i streit tøy og uten staffasje, hadde Suicide Bombers fortsatt vært like fett?
For oss er det to helt forskjellige ting som allikevel henger sammen. Det er alltid musikken, låtene og framførelsen som er det viktigste. Det er jo det vi er ute for å levere.
Men nå er det ikke sånn at vektlegging av design og image på noensomhelst måte går på bekostning av musikken eller spillinga. Det er derimot et bonus som folk får med seg fordi vi bryr oss nok til å gjøre det. Vi kunne fint reist rundt å spilt låtene våre og kledd oss ut i "vanlige" klær, men det eneste vi hadde projektert til publikum da er at vi hadde vært litt half assed og ikke hatt baller til å levere en komplett pakke med all extras included. Det er mer enn nok band som leverer den type half assed produkter, men dem om det.

<Hva slags band trekker dere inspirasjon fra? Dere ser veldig glamma ut, men musikken er like mye puddel, og hardrock, litt rock'n roll ala Guns og ørlite Leppard (i enkelte av gitarpartiene). Er jeg i nærheten, eller bommer jeg totalt?
Vanskelig å pinpointe noen spesifike band. Vi er 4 individer som alle er ekstremt opptatte av musikk. I tillegg til en mengde band vi alle liker, har vi også egne sære band som kun en eller to av oss liker. Med SUiCiDE BOMBERS prøver vi bevisst å hente inspirasjon fra så mange kilder som mulig, i tillegg til at vi alle har vår særegne skrive- og spillestil som skinner igjennom i alt vi gjør. Vi satt oss som mål å ha vår egen, lett gjenkjennelige sound, og det fikk vi til fra dag en. Vi er opptatt av gode låter, gode framførelser og at det skal trøkke skikkelig og ser på oss selv som et Hard Rock band.

<Jeg vet at dere har distro, men at dere kjører privat release, var dette et valg dere ønsket? Eller kom det på plass etter flere forsøk på å signere kontrakt? Mange band løser jo greia slik i dag, og mange selger jo skiver selv også, og ender opp med større andel av potten, som er kjempebra!
Det var et bevisst valg og vi har ikke sendt forespørsler til noe plateselskap. Distribusjon er viktig da det er eneste måten å få platene ut i butikkene og netbutikkene, så folk får tak i plata di, men en konvensjonell platekontrakt er bare viktig hvis det er et selskap som har både penger, ressurser og lyst til å fram bandet ditt. Desverre er det sånn at de fleste små og mellomstore plateselskaper livnærer seg på å selge platene, som artistene uansett har betalt det meste av utleggene med, tilbake til artistene med profitt, sånn at de kan ha det med seg å selge på konserter og egentlig gjør veldig lite annet med tanke på å få artistene fram. Sånne avtaler er egentlig bare dyre distribusjonsavtaler som ikke gagner artistene.

Det er helt sikkert fortsatt gode selskaper der ute med både budsjetter, kontaktnett og vilje til å jobbe hardt for å få fram artistene sine og kommer vi over et sånt, er vi de første til å skrive under kontrakten, men hittil har vi ikke lagt energien vår i å finne et selskap.

<Og hvordan er salget? Norge, utlandet ...
Salget er bra og fordeler seg ganske jevnt over hele verden. På denne skiva har vi også solgt en god del skiver i USA som er veldig moro.

<Hvilke andre band i Norge føler dere kan passe sammen med dere? Er det for eksempel et miljø dere er en del av?
SUiCiDE BOMBERS er sitt eget miljø, men passer godt sammen med andre band som leverer varene. Vi har gjort ting med Backstreet Girls, Carburetors, Kill City Bandits, Phillie & The Cruel Faces, Niterain, Valerie, Nasty Reputation og Razorbats... alle veldig forskjellige band, men som leverer varene innenfor rock og hard rock og absolutt er verdt å få med seg. Ikke spilt med dem ennå, men Strange? Gentle's Hard Luck Street, som kommer med et dobbeltalbum til høsten, er også et band det definitivt er verdt å sjekke ut.

<Og internasjonalt? Har dere kontakter og band dere har knyttet bånd med? Er det et nettverk dere kan bruke for å komme dere ut på veien eller skaffe promo på?
Vi var på vår første Europaturne litt tidligere i år og hadde det jævlig fett! Møtte masse hyggelige folk nedover og gleder oss til å gjøre det igjen. Etter mange år i bransjen er det klart vi har nettverk både i Norge og internasjonalt, så at du kommer til å se mer til SUiCiDE BOMBERS, både i Norge og utlandet kan jeg garantere deg.

<Jeg takker og bukker, jeg setter stor pris på at dere henger her på heavymetal.no. Har dere noe fett å si, kanskje noen trenger en boost, et virtuelt slag på kjeften..alt er lov så lenge norsk lov følges :)
Nei faen! Hvis leserne dine har kommet så langt i intervjuet, er det kanskje bedre å tipse dem om hvor de kan følge med på fortsettelsen!
Mer SUiCiDE BOMBERS finner du på
www.youtube.com/suicidebombersmusic
www.thesuicidebombers.com
www.facebook.com/thesuicidebombers

BLADERUNNER (TOKYO NiGHTS)
https://www.youtube.com/watch?v=MgLgKLThquo

...over & motherfucking out!