Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Viper Solfa "Carving An Icon"

av yngve

Viper Art Hi ResSelskap: Massacre

Release: 20.02.15

Etter splitten med Trail of Tears, samlet Ronny Thorsen en gjeng om satset alt på Viper Solfa. Gjorde han lurt i det?

Vel, det får være opp til den enkelte å besvare det spørsmålet, det eneste jeg personlig synes var en naturlig utvikling, var at Trails siste skive ikke klarte å overgå forgjengeren, det var en bitteliten nedtur. Hvorfor bandet ble lagt bort og hvorfor Viper Solfa ble Ronnys nye hjertebarn fikser vi litt fokus på i et kommende intervju.

Viper Solfa@Facebook

Laget han har samlet er flinke, bevares. Rytmeseksjonen kjenner vi fra Trail of Tears, Endre og Bjørn, gitarist Christer, eller Morfeus, er vi jo godt kjent med fra Dimension F3h (og Limbonic Art samt livegitarist for Mayhem for dere som er svarte i kantene). Den vakre Sphinx fra Ram Zet deler vokaljobben med Thorsen. Sphinx og Ronny fungerer bra sammen, det er for min del ennå litt før jeg legger samarbeidet med Cathrine og Ronny til side, men dette lover bra! Ronny growler med innlevelse som vanlig, og det surkler godt når fyren drar igang med V8-eren. 

Det har blitt et band og en skive som distanserer seg litt fra Trail, det er litt mer mot Ram Zet faktisk, uten at det er voldsomt sterke musikalske bånd. Mulig er Sphinx' tilstedeværelse med på å farge mye, men samtidig er det enkelte innslag som låter litt som det Hamarbandet disket opp med.

Nå følger jeg godt med, og jeg ser at jeg ligger litt under det anmeldere flest gir bort av poenger, men jeg har lært meg å stole på magefølelsen, så er det bare å glede seg til neste ukes Karmøygeddon, hvor bandet opptrer, og se om dette rocker på en scene.

7/10

Tracklist:

  1. Deranged
  2. Funeral Of Kings
  3. Carving An Icon
  4. The Toxic Thousands
  5. Vulture Kingdom
  6. Call For Silence
  7. War Of Zion
  8. The Viper Legion
  9. Whispers And Storms
  10. Shahanshah