Lords Of The Cemetery «Path Of Damara»

Selskap: Great Dane

Release: 28.09.18

Duoen Lords of the cemetery leverer her sin andre skive, og de byr på velkjente saker. 

Lords Of The Cemetary@Facebook

Det handler, ikke overraskende, om death metal av den gamle skolen. Man har tilsynelatende gjort sitt ytterste for å gjenskape atmosfæren fra det klassiske 90-tallet. For så vidt lykkes man godt med akkurat det. Det hviler en aura av mystikk og mørke over skiva som er tiltalende. Produsenter av nyere dato ville sikkert fått vondt i hjertet av lydkvaliteten her, men for fans av det tidlige 90-tallets black/death-produksjoner spiller nostalgifaktoren inn. Jeg liker det.

Materialet er melodiøst, og det er lett å anta at franskmennene har lyttet en god del til Dissection. Svenskene nevnes da også i bookleten.

Leadgitaren byr nesten konstant på markante melodier. Tempoet i låtene er relativt høyt, med kledelige skifter med jevne mellomrom for å unngå monotoni. Det låter nedstemt og dystert. I bakgrunnen dukker innimellom litt synth opp, av gammelt og billig merke. Musikken tilføres dermed et episk drag. Vokalen er hvesende. Intet nytt under solen å skimte med andre ord, men gjennomført nok til at det funker greit likevel.

Materialet er først og fremst jevnt. Kongelåtene uteblir, og høydepunktene er en og annen melodi. Helt inn i himmelen vokser derfor ikke dette franske treet. Jeg tviler vel også på om det bor så mye mer i bandet enn hva man viser her. Det skorter hele veien litt på riffkvalitet, litt på arrangementer og litt på overganger. Dermed ender skiva opp som trivelig, men ei heller mer.

5/10 

Tracklist:

  1. Dysmorphic Human
  2. Path of Drama
  3. Le supplice du feu
  4. The Obscurantist
  5. Reborn in the Vault
  6. L’ombre de la tombe
  7. Fate of the Immortal

Path of Damara by Lords of the Cemetery