Wacken 2024, tirsdag

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili From The Inside, Quiet Before The Storm

Bilde: Stille før stormen, fra innsiden.

På tirsdag gikk sola opp og det føltes nesten som om den aldri skulle gå ned. Med temperaturer opp til 31 C og en fuktighet som minnet om Amazonas skogen, var det et ork til og med å puste. Men vi holdt ut!

Anna Maria Gentili dekker Wackenfestivalen for Heavymetal.no.

Tekst og bilder: Anna Maria Gentili

Det hadde tydeligvis vært brann i løpet av natta, en merchbod som av ukjente årsaker hadde tatt fyr, men vi merket ikke noe av det, selv om vi kun camper 500 meter fra scena.

Siden programmet ikke starter før onsdag, og det betyr at hovedområde er fortsatt stengt for publikum, bestemte vi oss for å undersøke litt utearealet, der mange salgsboder og matstands allerede var i gang. Med tanke på at omtrent halvparten av de som skal til Wacken allerede er på plass, og mindre enn halvparten av arealet er tilgjengelig, blir det meget trangt om plassen, uansett hvor man går. 

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili Raising Horns To A Dj Set

Bilde: Publikum og Dj

Vi suset forbi Dj-settet på Welcome to the Jungle sånn rundt kl. 18:00, og det virket nesten som om det var ekte Disturbed som var på scena, da Down with the Sickness ble spilt og en god del folk drev med horn i været, moshpit og allsang. Promillen spilte nok en vesentlig rolle i dette, men Lemmys nivå var enda ikke nådd av noen på dette tidspunktet.

Bilde under: Kunstutstilling

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili Kunstutstilling2

Litt kulturelt må man være også i disse tilfeller, derfor gikk vi oss inne på kunstutstillingen på området, der tatovører, malere og tegnere viste fram deres ferdigheter. En godt blandet utvalg av kunstverk, ikke så morbid eller ekstrem som man kan forvente på verdens største metalfestival kanskje, men det er tydeligvis det beste de kunne komme på.

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili Kunstutstilling3 (1)

Bilde: Kunstutstilling

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili Kunstutstilling1

Bilde: Kunstutstilling

Bilde under: Megabosch

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili Mega Bosch1

Vi tusler videre mot Wastelandarea, der Megabosch er i ferd med å lage bråk og faenskap, tar oss et hvitløksbrød for den stive prisen av 6.5 (godt over 70,- norske kroner) og forbereder oss til å slå oss fram foran scena. Megabosch har ikke fått en ordentlig stage, med pit, men med god hjelp fra Wasteland Warriors har det blitt snekra sammen noe rustent skrot, som for øvrig ser uimotståelig kult ut. Megabosch klatrer opp og ned, spiller og hyler, alle koser seg glugg, og det gjør vi også, folk er hyggelig og lar meg komme meg helt fram, så jeg får snæppet noen bilder.

Bilde under: Megabosch

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili Mega Bosch2

Kvelden går mot slutten, vi tar oss en tur i det stengte området (vi prøvde på trass, og ble overrasket selv at vi ble sluppet inn der, egentlig), og de bildene vi tok sier noe om hvor stort det hele egentlig er. Wackenkuer har en enormt område å beite i, når festivalen er slutt!

…BTW har noen sett Helga?