Karmøygeddon 24

Aeternus "Heathen"

av steinar selstø

Aeternus 18Selskap: Dark Essence

Release: 12.10.18

Dette året har bydd på knallbra skiver fra etablerte norske undergrunnsband som Deathhammer og Furze. Få band passer beskrivelsen etablert undergrunnsband bedre enn Aeternus, og få band leverer så bra som Ares og co i 2018. 'Heathen' er regelrett strålende!

Er dette Aeternus` beste?

Ja, det synes jeg faktisk.

Etter 25 år kommer man opp med dette helstøpte albumet flust av sterke låter. Flammen brenner åpenbart sterkt hos Ares fortsatt. At hele verden plutselig skal falle for Aeternus nå, i 2018, er å håpe på for mye, men det er lov å håpe at noen nye og gode ting kommer trioens vei. Det ville vært særdeles velfortjent. 

Aeternus@Facebook

Bandet er til å kjenne igjen, samtidig som det helt klart har vært en solid utvikling om man ser tilbake til starten. Tyngden, mørket og massiviteten er fortsatt på plass. Så har man fått inn mer melodi og mer hint av klassisk heavy metal, og dette kler Aeternus forbannet bra!
Hedning er en kraftpakke og en flott start. The Sword Of Retribution åpner med et melodisk herlig gitarparti før man sklir over i klassisk Aeternus og deretter veksler mellom sistnevnte og mindre massive partier der leadgitaren er mer distinkt. Variasjonen gjør seg. Conjuring The Gentiles er en mer anonym låt og således en nedtur, men kontrasten idet tunge og kjappere The Significance of Iblis setter i gang er svært virkningsfull. I denne låta vises death metal-røttene tydelig.

Litt hummer og kanari er det å finne underveis, ikke alt er like fengende eller minneverdig, men idet Boudica dukker opp, får man et riff som fester seg i hjernebarken sporenstreks og en catchy låt som tilhører de absolutte høydepunktene.

Summa summarum, det er masse fet metal her. Skiva er variert og innehar både catchy, melodiøse og sugende tunge parter. Den utstrakte bruken av kontraster fungerer glimrende. Atmosfæren er dyster og tiltalende. Og, ikke minst, man serveres en god del virkelige kremriff! 

8/10

Tracklist:

  1. Hedning 
  2. The Sword of Retribution 
  3. Conjuring of the Gentiles 
  4. The Significance of Iblis 
  5. How Opaque the Disguise of the Adversary 
  6. Boudica 
  7. 'Illa Mayyit