Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Afflicted Creation, ung kollaps

av yngve

1174575 425378900914069 1011005909 N"De tenker kult, de følger ikke en mal på å lage låter, de leker seg litt og jeg synes det høres ut som om soundet og musikkgleden står i fokus over det å arrangere låter. Jeg liker det slik, at band bare hopper i det, kjører på, veksler mellom fete temaer og riff, og kommer i mål med svetteperler i panna og såre muskler. Og stemmebånd." Dette er sakset fra min anmeldelse som ble postet for litt over en måned siden. Det var helt naturlig å innhente gjengen for en prat, for dette låt fett! Til info er det teknisk dødsmetal med grind og skrikete vokal, er du på kollisjonskurs med slikt er du herved advart. en instrumental er det mye å kose seg med.

Coveret, titler og bandnavn tyder kanskje på at dette er eldre karer, men det stemmer ikke. Presenterer dere lineup og de røffe detaljene for Heavymetal.no’s leser?

"Afflicted Creation består av 5 gutter i alderen 17-18 år, alle fra Ellingsrud i Oslo. Vi har hatt en uforandret lineup siden vi startet, og vi er alle veldig gode venner. Vi startet i hovedsak som et coverband for en god del år siden, hvor vi da covret Metallica, Slayer, Pantera og til slutt Lamb of God og Chelsea Grin. Ettersom tiden gikk ble brølinga til skriking og griselyder, gitarene ble bare stemt lavere og lavere og trommingen ble mer og mer teknisk samt musikken i sin helhet. 

Vi ble offisielt Afflicted Creation høsten 2012, hvor vi gikk fra covring av låter til å bli mer seriøse med vår egen musikk og utviklet den. Den dag i dag vet vi fortsatt ikke hva vi skal kalle det vi spiller, ettersom vi blander alt vi hører på. Vi kaller som regel det vi spiller alternativ death/grindcore, men et mer catchy, og kanskje mer riktig navn, er omnicore."

Og man er jo høflig og ønsker velkommen, altfor få husker å være høflige nå til dags. Har dere det bra?

"Vi har det ganske så bra! Vi har fått en høst fylt med fantastiske konserter, blir deilig og komme seg ut på scenen igjen!"

Afflicted Creation@Facebook

Hva fikk dere til å begynne å spille? Var dere en gjeng som begynte sammen? Eller kom der fra hver deres kant og fant ut at dere hadde en felles agenda?

"Vi vokste alle sammen opp på Ellingsrud, alle unntatt vokalisten, Stian. Han gikk på samme barneskole og endte opp i samme klasse på ungdomskolen. Stian gikk i trinnet under på ungdomskolen. Instrumentaldelen av bandet startet å spille sammen i 8. klasse, og covret alt fra Guns'n Roses til Slayer

Bandet fikk endelig en vokalist ett år senere når Stian startet i 8. klasse mens de andre gikk i 9. Vi endte vel opp sammen fordi vi var så å si de eneste som hørte på metall i området vi kommer fra, og vi syntes det var gøy å spille sammen. Vår første konsert sammen som fullt band var UKM Alna 2011 under navnet Fractured, hvor vi covret Slayer med South of Heaven. Her fikk vi skjønne tidlig hva slags publikum vi vil holde oss unna. Vi sugde til oss alle tips vi kunne få, og til slutt endte vi opp der vi er i dag, med masse erfaring, ikke bare med instrumentene vi spiller, men booking, miksing, lyd, promotering, økonomi og en god del annet."

Og at det ble så hard musikk, når skjedde det? Hva slags band lyttet dere på som fikk interessen i gang for det brutale?

"I starten var det nesten som en konkurranse om hvem som hørte på mest heavy musikk. Etterhvert gikk det mye i Chelsea Grin, Suicide Silence, Gojira, Meshuggah og Lamb Of God. Vi syntes også porngrindband var morsomme å høre på, på grunn av griselydene vokalistene hadde, så det var der vokalstilen til Stian kom frem. Alle i bandet hadde noe forskjellig smak, og lærte seg litt forskjellige ting. Vi endte opp med å blande alt det vi hørte på til det vi endte opp med å lage. 

Blandingen av alle de forskjellige sjangrene og den uforutsigbare oppbyggingen av låtene er det som gjør oss spesielle. Den dag i dag har vi utviklet musikksmakene våres enormt. Vi har funnet nye band og nye sjangere vi trekker inspirasjon fra, noe som har ført til at de nye låtene er både tyngre og mer tekniske."

Det er et høyt nivå på det instrumentale, øver dere mye? Eller er dere litt naturtalenter? Det er jo en del yngre musikere der ute som virkelig spiller fletta av gamlingene, men det er fortatt litt kuriøst å fastslå dette faktumet.

"I starten øvde vi to ganger om dagen, fire dager i uken, men vi har roet oss ned til ca. 14 timer i uka, noen ganger mer, avhengig av behov. Det krever en god del øving for å kunne bli god i hva enn du prøver å gjøre. Vi ser alltid forbedring i det vi gjør, og vi prøver å gjøre det vi kan for å forbedre oss hele tiden, vi tar konstruktiv kritikk med åpne armer! 

Vi ser ikke på oss selv som naturtalenter, men det skal sies at det krever stort talent fra noen av gutta å være venstrehendt, men allikevel spille høyrehendt. Vi ser opp til gamlingene selvfølgelig, føler det er urettferdig å si at ungdommen i dag er bedre enn de eldre rett og slett fordi de eldre musikerne ikke hadde de samme sjangrene, så lett tilgang til å lære hva andre gjorde og samme utstyr. Tipper gutta i Metallica eller Slayer hadde hørtes utrolig annerledes ut om de hadde startet nå, det ville vært veldig stor sannsynlighet for at de ikke hadde blitt like store heller siden det er så mange band nå som prøver det samme."

'Collapse', dette er deres første utgivelse? Hvor spilte dere den inn? Og hadde dere mye utlegg på prosessen? Kostet det mye å kunne sitte med skiva i hånda til slutt?

941575 372819992836627 1560512752 N"Det stemmer! Vi spilte inn EP’en hos Red Line Studios, nå kjent som Earport Studios. De var veldig profesjonelle og produserte med utrolig høy kvalitet. Vi ville ha et så godt resultat som mulig, og det fikk vi virkelig. Mastring, Som ble gjort av Propeller Mastring, gjorde låtene enda bedre. Vi fikk dessverre ikke filmet så mye av selve innspillinga på studiodagboka som ligger på YouTube, men der er det et kvarter med god moro for de som skulle ville se på den. Når det gjelder økonomien for EP’en, var den ikke direkte dyr å spille inn, Red Line ga oss et veldig godt tilbud, men med mastring og et fantastisk albumart i tillegg, ble det noen kroner, men det var selvfølgelig verdt det! Vi satt ikke igjen fattige etter alt var betalt i det minste!"

Les anmeldelsen av Collapse HER

Jeg vil tro dere allerede jobber mot en fullengder? Eller går tiden med til andre gjøremål, hverdagslige oppgaver som jobb, skole etc. 

"Vi kan røpe at vi er godt i gang med fullengder! Vi har allerede spilt inn pre-prod av de låtene vi har ferdig, slik at vi har noe å øve på til vi skal spille inn. Vi har ikke lange veien igjen før vi har et helt album klart for innspilling, men det blir bitte litt forsinket med 4 medlemmer i 3. klasse på videregående. Vi satser på å spille inn albumet starten av 2015. Vi kommer til å spille noen av de nye låtene på de fremtidige konsertene. Dette albumet kommer til å være tyngre, mer brutalt og mer teknisk!"

Blir det mange konserter? Her i Norge er det jo dyrt å dra rundt å spille, det er en sak som er opplest og vedtatt. Er det hovedsakelig lokalt dere legger igjen svartrøyken på scenen?

"Vi spiller i hovedsak lokalt på grunn av reisekostnader og en god del utstyr. Det blir mye lettere når vi får lappen og bil slik at vi kan dra rundt i Norge. Selv om det er mye lokalt, passer vi på at vi ikke spiller for ofte, slik at publikum ikke går lei. Vi har drevet og arrangert en del konserter fremover selv, blant annet gjenåpningen av SubScene i Oslo, hvor vi samlet noen av de tyngste ungdomsbandene i Norge for en meget spesiell konsert! Vi er alltid åpne for å spille konserter rundt omkring."

Tips: bandet spiller på Manglerud Videregående Skole, under Manglerudfestvialen førstkommende lørdag, 25. oktober. Her er link til arrangementet på Facebook. 

Har dere ambisjoner utover å gi ut musikk og å spille konserter? Er dere ute etter større saker? 

"Dette er i hovedsak en hobby, men vi er nysgjerrig på hvor langt vi kan ta det. Vi har tatt alt vi har oppnådd så langt som gode erfaringer, vi har aldri likt å tenke at vi en dag skal bli like store som de største, vi føler ikke det fører noen vei annet enn å skrive generic musikk for å appellere for et større publikum. Vi liker å spille den musikken vi selv liker, og håper det tar oss steder vi aldri har sett før og gir oss opplevelser vi aldri har erfart.

Vi har selvfølgelig beskjedne drømmer, som å dra på en liten turné og få muligheten til å spille med en eller flere av våre idoler. For oss er bandet som vårt eget lille barn, vi gjerne se det vokse og bli stort, men vi vil ikke presse noen idealer i det, barnet skal få vokse fritt. Vi vil alltid være stolte over bandet uansett hvor store vi blir, selv om det hadde vært utrolig å bli ett av de navnene alle vet om! Vi skal i det minste ha en fullengder til, og spille et par ganger i året mens vi studerer videre og forhåpentligvis fortsetter til vi står på scenen med intravenøse, gikt og gråe hår på hodet!"

Noen av oss er jo snart der :) 

Jeg må si jeg er litt nysgjerrig på hva slags feedback dere har fått. Har dere sendt ut mange promokopier?

"Vi har fått lite feedback for å være ærlig. Vi har hørt fra en del at de synes EP’en er knall, og vi synes ros er veldig hyggelig, men det er veldig sjelden vi får høre hva vi kan forbedre. Det er konstruktiv kritikk som forbedrer, men med all rosen vet vi i hvert fall at vi har gjort noe riktig. Vi har sendt ut lite med promokopier ettersom plata ikke har blitt trykket."

Hold meg oppdatert og jeg informerer leserne mine om bevegelsene til bandet. Med det takker jeg for tiden dere hadde å avse til Heavymetal.no. For meg som liker å jobbe opp band, å sette søkelyset på mindre norske grupper, er Afflicted Creation midt i blinken, så jeg er veldig happy med å inkludere dere her. 

"Det har bare vært hyggelig å gjøre dette intervjuet med Heavymetal.no! Vi setter pris på oppmerksomheten. Vi vil gjerne takke manageren vår Cecilie, og Ian fra Kraanium, for all hjelpen gjennom årene, alle bandene vi har spilt sammen med, og er gode venner med, fansen vår og selvfølgelig Ellingsrud Fritidsklubb, som lar oss øve i deres lokale. Vi satser på at 2014 og 2015 blir to gode år for bandet, og vi har fortsatt masse mer og gi!"