Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Ahab "The Boat.."

av yngve

11933442 762364633909529 127118008914548920 NFull tittel: "The Boats Of The Glen Carrig"

Selskap: Napalm Records

Release: 28.08.15

Tyskerne i Ahab er her med sitt fjerde slipp, 'The Boats Of The Glen Carrig'.

Fem spor, nesten en time, doooooom. Ahab sparker med tunge sko når de presenterer sitt nye album, det er svært velfungerende dette, og om du savner slik Swallow The Sun var i starten, og kanskje liker det ørlite melodisk med blytungt, er Ahab midt i blinken. 

De leker seg med cleanpartier, både når det gjelder det instrumentale og det vokal, og i kontrast til de kraftige innslagene med growl og dynamisk betong, står The Boats Of The Glen Carrig som en bauta. Om du liker slik doom selvsagt. 

Jeg gjør det. 

Jeg har prøvd doom som er så trist og depressiv at jeg ikke orket, funeral doom, jeg har smakt på en mer tilgjengelig doom, som mange ganger ikke er doom etter min smak (uten at jeg har eksempler på stående fot), jeg har fulgt band som Trouble og Candlemass i mange år, og setter utrolig stor pris på norske aktører som Funeral, Syrach og Among Gods. Men Ahab er nok enda et hakk nede i sumpen, tyskerne har god tid, men de behersker sjangeren fryktelig godt synes jeg. 

Ahab@Facebook

I slike sjangere dreier det seg ofte om nisjer og smale band, som ofte blir dyrket i mindre grupperinger av fans, men Ahab er et band jeg tror kan trekke ut til et litt bredere publikum, type Mastodon, Swallow The Sun...ikke nødvendigvis hos de samme eller i like stor grad, men dette er doom massene bør sjekke ut.

I promoskrivet står det notert at Ahab har gjort en coverlåt denne gangen, den var ikke med i filmappen Napalm Records rattet over, så den er ikke med i bedømmingen (Det er en coverlåt av Alan Parson Project, med Olav fra Sahg på vokal).

Litt smak og behag, men siden jeg er en sucker for slikt, velger jeg å trekke opp fra en objektiv 7 til en sterk 7,5/10, nesten 8. Det kan godt være at åtteren hadde vært rettferdig, men jeg må høre mye mer på denne, og håper at dere der ute tør å ta sjansen på å dele denne skiva med meg.

7,5/10

Tracklist:

  1. The Isle
  2. The Thing That Made Search
  3. Like Red Foam (The Great Storm)
  4. The Weedmen
  5. To Mourn Job
  6. The Light in the Weed (Mary Madison) (bonus)