Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Among Gods "Ghost Empire"

av yngve

Among Gods Ghost Empire CdSelskap: Argonauta

Release: 27.06.16

Bergensbandet holder nivået og følger opp 'Monument' bra!

Ghost Empire er et album det tok litt tid å komme innpå, men nå, etter ti ganger pluss, ser jeg konturene av hva de driver på med. Monument, forrige skive, var litt mer umiddelbar, den var litt lettere å kaste seg på lasset til. Ghost Empire hadde behov for litt mer fokus og graving før man traff. Men den sitter, og den sitter bra. Før trodde jeg at Malstrøm fra Monument var favoritten, men Ghost Empire er et sterkt album om man legger ned helheten. Og det er, når jeg trakk inn Monument et par ganger i prosessen her, en betydelig forbedring i produksjon på denne ferske saken.

Det som er litt annerledes er at Among Gods denne gangen er litt mer introverte, det er et snev mer personlig dette, og det hører man på flere spor. Sjekker du ut vokalen og stemningen på Tundra, er du følelseskald om du ikke kjenner det rykke et sted langt der nede i dypet. Og det er ikke bare vokalen som er her, hele bandet kjører over deg som en dampveivals i slowmotion. Her snakker vi sakte død, knapt bevegelse mens kolossen klemmer livet ut av deg. 

Herlig. 

Skiva er tempomessig litt tyngre enn forgjengeren, men samtidig er det ikke allverdens med bevegelse heller. Det er ikke slik at du, om du er fan og kjenner, at det er himling med øynene og et overraskende smil på utviklingen. Her er det samme som før, bare ikledd en noe mørkere kappe, og den kler de godt.

Among Gods@Facebook

Sjekk hele skiva på stream HER. Men sørg for å støtt opp, kjøp cd eller digitalt om du vil hjelpe et fett band med å få noen kroner i kassa.

Deler av tittelkuttet preges av tydelig inspirasjon fra gamle Celtic Frost, ellers er det et band som ikke befinner seg tydelig opp mot spesifikke band/artister. 

Intervju kommer.

Samme karakter som sist, det fordi jeg ennå ikke er i mål på hva som gjør Ghost Empire bedre enn de to andre slippene, eller om den er det. Men like fet er den definitivt, så vi holder oss i toppsjiktet, der fortjener de absolutt å være.

8,5/10

Tracklist:

  1. Incipiens
  2. Ghost Empire
  3. Deliver Us from Evil
  4. Pandemonium
  5. Wolves
  6. Tempest
  7. Tundra
  8. Smerte