Karmøygeddon 23 B

Among Gods "Momument"

av yngve

A0716631239 2Selskap: PRC Music

Release: 27.05.14

Among Gods er enkelt og greit ett av de mest oversette doombanda der ute, for hadde det vært noe justis, hadde dette organiske beistet vært på forsiden til flere blader. Men det vet vi alle ikke er nok :).

Spenn og markedskrefter ruler gata, det betyr veldig ofte at mange sterke band forblir hemmeligheter, at de fleste som ikke leter veldig mye bredere enn det som flasher mot dem i bladhylla eller på de sedvanlige nettstedene, går glipp av mye.

Among Gods er ett slikt band. Vel er det litt vindskeivt, vel er det nok ikke helt der oppe med svulstighetene til Candlemass eller Swallow The Sun, som mange kanskje forbinder med (mainstream) doom. Men de har en skitten nerve, som rasper seg inn i kjøttet. Nerven vrir seg og har torner, mothaker, som ikke gjør stor skade, men som har egenskapen til å bare ligge der og gjøre alt betent. Noen band kutter hodet rett av, noen slår deg i bakken, men her er det altså et band og en skive man må jobbe litt med, være litt åpen for og ikke avfeie bare fordi produksjonen ikke er type Hollywood. 

Among Gods@Facebook

Vokalen ligger mellom thrash og growl, en raspende og bra doomvokal, selv om jeg personlig egentlig liker doom best når det er en litt renere tone ute og går. Men Among Gods har tentakler, som snor seg og som trekker deg inn om du bruker nok tid på låtene.

En sprek skive, en dyster greie, en skive som gir deg mye, men som ikke nødvendigvis vokser over klimakset. Jeg hadde toppen etter ca ti runder, da slo jeg meg til ro og koste meg i de neste ti rundene. Men det skiva har er levetid, den er mellom barken og veden, den går ikke rett opp og ned, den øker ikke i volum helt til du friker, men den stopper akkurat der den skal og framstår faktisk som en liten teaze ;).

Et mørkt og dystert tjern mellom de syv fjell, hvor vannkanten preges av sporadisk forsøpling og sørpe, hvor vannliljene soler seg i speilet, men hvor man fort kan bli trukket til bunns om man får de lange, forræderske stilkene rundt beina.

8,5/10 

Tracklist:

  1. Malstrøm‏ 
  2. Cold pathetic eyes 
  3. Monument 
  4. V8 
  5. Summon them back 
  6. Hands of williams
  7. Four paths to hell
  8. Eternal 
  9. Feathers and doom