Karmøygeddon 24

Amorphis "Queen Of Time"

av yngve

Amorphis 18 (2)Selskap: Nuclear Blast

Release: 22.06.18

Finnene har aldri vært min greie, men denne åpnet seg litt.

Skiva ble egentlig lagt til side, for hver gang jeg skulle lytte, falt jeg av. Det ble kjedelig, det skjedde for mye annet, den klarte ikke å holde meg interessert. Og slikt forhold har jeg til bandet generelt, også live. Fint og fjongt, bra i sin skuff, men ikke et sted jeg føler meg komfortabel.

Amorphis@Facebook

Og de som synes anmeldelsene noen ganger kommer litt sent, de kan ta seg en bolle :). Ikke bare at denne fikk seg litt ufortjent hvile, eller at jeg har for mye liggende som det er, men et album trenger tid, gjerne måneder med lyttinger før man kommer til målet. Før fikk man skiver i god tid før og kunne være aktuell, til dels, nå er selskapene og bransjen (etter nedlastingsparanoiaen på tidlig 2000-tall) sånn at ting kommer rett før eller etter. Det gjelder band også. Og da henger man etter om man skal prøve å lytte og skrive om mest mulig.

Finlands melankolikonger innen metalscenen har gjort en bra innsats med sin tidsdronning. En ting er at jeg fortsatt faller av etter noen låter, men etter en måneds tid med null avspillinger var det noe som løsnet på enkelte av låtene. Jeg skjønte noe. Og det er en bra ting på en måte, men samtidig litt kinkig om om det skal ta så lang tid å grave seg ned til margen. 

Det er å forvente at lyden og albumet generelt fungerer på et høyt nivå, med tanke på hvor lenge de har holdt på, den ganske sterke posisjonen de har, selskapet de er på etc. Og det innfrir. Musikken derimot, den kan være ræva eller gull selv om alt annet stemmer, og her på Queen Of Time synes jeg Amorphis har fikset sakene sine bra. Ca. halvparten av kuttene åpnet seg og blødde godt, mens andre bare var overflateskader. 

Legger man til litt velvilje og det faktum at jeg altså skjønte noe etter en pause, velger jeg å rulle en syver på terningen.

7/10

Tracklist:

  1. The Bee
  2. Message In The Amber
  3. Daughter Of Hate
  4. The Golden Elk
  5. Wrong Direction 
  6. Heart Of The Giant
  7. We Accursed
  8. Grain Of Sand
  9. Amongst Stars
  10. Pyres On The Coast