Karmøygeddon 24

Anguis Dei "Angeist"

av steinar selstø

Anguist Dei 21Selskap: Drakkar

Release. 31.01.21

Symfonisk black metal fra Japan på velkjente Drakkar, høres det spennende ut? 

Det er ikke til å komme bort fra at det lukter Cradle Of Filth-inspirasjoner av Angeist. Når i tillegg Hreidmarr, kjent fra Anorexia Nervosa, bidrar med litt gjestevokal, er det mulig å peile seg inn på uttrykket kjapt og overfladisk. Metalen som pløyes gjennom her er ting som ble poppis som satan etter at diverse band gjorde det stort på andre halvdel av 90-tallet, og en retning som fortsatt ikke har fått en skikkelig renessanse. Akkurat det kommer neppe Anguis Dei til å endre på, men debutskiva er likevel vel verdt å få med seg for fans av stilen.

Anguis Dei@Facebook  

Bandet leverer en pen bunke solide låter her. Ingen er svake. Iderikdommen er faktisk ganske så imponerende. Det er nok av ting å fordøye, og skiva er definitivt en vokser. Alt sitter ikke like bra, det må det være lov å si, men totalt sett framstår bandet som et positivt bekjentskap. Dersom japanerne får luket vekk noen lite vellykkede ideer, som den horrible introen på tittellåta, kan dette bli veldig bra med tid og stunder. Keyboardet er ikke bare stemningsskapende i bakgrunnen, men bidrar som ledende instrument i partier og tilfører musikken mye. Samtidig er noe så grunnleggende som gode riff slettes ikke gjemt bak et skalkeskjul kalt atmosfære. Vokalmessig er det mange nyanser å spore. De velarrangerte låtene er varierte i tempo og stemning, men hele veien med et melodisk fokus. 

Klarer man å la være å irritere seg over mer eller mindre små detaljer som Dani Filth-vokalpartiene og norsk tittel på åpningslåta, er det absolutt verdt å besøke 1998 i form av Angeist.

7/10

Tracklist:

  1. Bortenfor Grensen
  2. Through the Aperture of Time
  3. Angela Krudeliis Ambitiosa Nokturniis
  4. Angeist
  5. The Darkenbound
  6. L'autre Serpent
  7. Separation of Æthyr
  8. Wrestoration