Karmøygeddon 24

Anthem feirer 20 år (Porsgunn, 22.04.23)

av yngve

Anthem 23

Bilde, fotograf: Ukjent

De som har sett Anthem, bandet som spiller materiale fra Dio's mangfoldige og kvalitetsrike katalog, vet hvor bra de er. Nå feirer de seg selv, de har valgt Porsgrunn og Ælvespeilet som åssted.

Link til Arrangementet @Ælvespeilet

Det kule er at det er fri alder i en del av salen, og at billetten der koster 100,-, mot 250,- for den vanlige.

Som bonus får du en versjon av låten 'Stars', der bandet har fått med seg følgende musikere:

Vokal:

  • Nils K.Rue
  • Owe Sørensen
  • Paul Allen
  • Jarle Claussen  

Gitar:

  • Tor Erik Myhre
  • Taran Lister
  • Erik Nordheim
  • Dan Riis
  • Christian Arild Klausen

***

"Ronnie James Dio, en musikklegende med en karriere som spant over fem tiår, som til dags dato fortsatt er en av de mest ikoniske stemmene innen hardrocksjangeren. Dio var best kjent som vokalist for band som Black Sabbath, Rainbow og hans eget band, Dio. Ronnie døde i 2010 av magekreft.

"Vi har alle hørt på Ronnie James Dio siden vi var unger. Han har vært en stor inspirasjon for oss alle," forklarer John Reiersen, vokalist i Anthem. "Hans mørke musikk, utrolige stemme og dramatiske tekster forandret livet mitt, og det har vært fantastisk å finne en gjeng musikere som har vært like store fans av Dio som jeg."

Anthem: A Dio Tribute ble dannet i 2003 i Skien, og har i årene som har gått ofte blitt omtalt som ett av de bedre tributebandene i Norge. Anthem består av John Reiersen på vokal, Jan Erik Brøste på gitar, Roger Svenkesen på bass, Gerry Lister på keyboard og Torbjørn Reiersen på trommer.

"For oss er det viktig å være tro mot Dio's musikk og samtidig gi det vårt eget lille preg," sier John. "Vi ønsker å være respektfulle mot klassikerne hans samtidig som vi drysser på med vår egne tolkninger."

Selv om Anthem nå har holdt på i 20 år, øver bandet fremdeles ganske mye. "Vi prøver å øve en gang i uka. Gitaristen vår, Jan Erik, bor i Fredrikstad, men allikevel forsøker han å få med seg øvinger hver 14. dag. Å øve på disse låtene uten gitar er en utfordring, men vi jobber mye med å få låtene til å funke uten. Når det først sitter blir det dynamitt når gitaren kommer på toppen!"

Anthem's kommende jubileumskonsert på Ælvespeilet i Porsgrunn 22. april, betyr mye for dem. "Det er en milepæl. En påminnelse om våre 20 år sammen, all den tid vi har brukt på dette prosjektet og hvor viktig faktisk denne musikken er for oss," avslutter Reiersen.