Aornos/De Profundis "Hymnen An Die Nacht"

av steinar selstø

Aoronos De Profundis 18Selskap: Fekete Terror

Release: 14.03.18

Denne kassettspliten inneholder to ungarske band med til sammen tre medlemmer. Kvaliteten er ikke god på noen av dem.

Aornos er første band ut med sine to egenkomponerte sanger, samt coverlåta av Arcturus. Produksjonen likner skrale kassettdemoer fra starten av 90-tallet, og bandets melodiske og kjappe black metal er beregnet på fans av nettopp denne epoken. En viss atmosfære har man klart å skape, men når det låter så uryddig som dette, blir totalen klart skadelidende. Den grimme vokalen, den tradisjonelle og simple bakgrunnssynthen og de markante melodiene … Det kunne funket brukbart om man digger stilen, men lydbildet trekker klart ned.

Når det er sagt, låtene er heller ikke spesielt sterke. I tillegg, hva valget av coverlåt angå, vel, da står man laglig til for hogg. Låta er en av Arcturus` største genistreker, og Aornos er bortimot dømt til å feile med denne versjonen, som er lagt tett opp til originalen. Det høres simpelthen bare feil ut når man har hørt originalen utallige ganger, og den i utgangspunktet fantastiske gitarsoloen er regelrett vond å lytte til. Ikke hjelper det at tittelen er feilstavet heller, selv om tabba selvsagt kan være labelen sin.

De Profundis har åpenbart lyktes bedre med produksjonen og også framføringa. Bandets black metal er ikke så utpreget melodisk som Aornos`. I alle fall gjelder dette to av låtene. Man forsøker seg nemlig på overveiende rolige låter i Az Éjszaka og sørgmodige Ha Eljön Az Éjjel, hvor det blant annet brukes renvokal.

Hodet mitt sier, uten noe som helst belegg for påstanden, at dette ikke er det sedvanlige uttrykket til ungarerne. Uansett om De Produndis kjører de overveiende røffe og mer brutale låtene eller de varierer med mer emosjonelle og melodiøse, så er ikke resultatet spesielt tiltalende. Rett nok dukker det opp en flott melodiøs gitarsolo mot slutten av Az Éjszaka, men dette er også den eneste gangen i løpet av skiva jeg tar meg i å nyte eller være imponert. 

2/10

Tracklist:

  1. Aornos Into the Night
  2. Aornos Gelum /Der Nachtfrost
  3. Aornos To Thou Dwellest in the Night
  4. De Profundis Die Nacht
  5. De Profundis Az éjszaka
  6. De Profundis Wenn die Nacht kommt
  7. De Profundis Ha eljön az éjjel