Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Astrosaur (Kristiansand, 25.02.23)

av yngve

Astrosaur 250223 Kristiansand Foto Petter Sandell (2)

Alle bilder er lånt av Petter Sandel, tusen takk! Sjekk Petters hjemmeside HER .

Da ble det nok et bevis på at Vaktbua booker fete saker, og at det er bra uttelling i å gå på konserter med band man ikke har sett før. 

Jeg har gjort greier på Astrosaur tidligere, jeg meldte vel inn noe tilbake i 2017 (HER ), og har anmeldt en skive eller to.

Astrosaur@Facebook

Trioen framstår ikke visuelt som en gjeng som leverer tung progrock med driv og sprell, som mange i dag er de imagemessig ikke så lette å se i mengden, som tilfelle var når jeg vokste opp på 70-tallet og fram et par tiår. Men det var helt utrolig klart at gøtta var kapable, for fra første sekund til det siste slaget underholdt de på et nivå jeg ikke har sett på en tid.

Astrosaur 250223 Kristiansand Foto Petter Sandell (7) 

De var her i 2019, og jeg var selvsagt på jobb. Men en ting lovet jeg meg selv, neste gang de kom skulle jeg sjekke om lovordene de fikk holdt vann. Og det var på nippet at jeg havnet i jobb igjen, men alt ordnet seg, jeg fikk en fantastisk opplevelse med bandets instrumentalmusikk. I et lokale litt nede i byen braket det også løs med metal i form av to tributeband, men siden jeg fikk en åpning i skjemaet og hadde plottet Astrosaur neste gang de var i sørlandets hovedstad, falt valget på et band som leverte originalt materiale. Jeg vil tro det uansett var godt med folk på Haandverkeren. Også på Vaktuba var det godt med mennesker, jeg vil vel påstå at det var nært eller bortimot utsolgt.

Bare det å følge trommisen var en helaften. Her snakker vi driv og groove, detaljer og galskap på Spidergawd-/Kapstad-nivå. Med flittig bruk av tammer, forskyvinger, tidvis driv fra en annen verden, fyttikatta! For meg ble trommeslageren og innsatsen fra bak Gretch-settet  hovednerven, for der gitarist og bassist kjørte sine løp med lyder, stemninger og psykedeliske stoner, var trommene basically leadinstrumentet. Men samlet var trioen dog best, for de utfylte hverandre, avslørte at de hadde øvd mye på samspill, haha, og at de alle innehadde en utrolig spilleglede. 

Astrosaur 250223 Kristiansand Foto Petter Sandell (5)

Låtene spenner fra det helt rolig, via 70-talls drivende stonerrock med ganske harde kanter, Sabbathgalskap med trykk på tidlig 70-tall, og noe som minner om en intro til en detektivserie fra samme dekade. Astrosaur leverer tungt og digg samtidig som det er feelgood. Et par av de siste låtene på setlista var hektiske, der imponerte de stort. Beklageligvis kjenner jeg ikke materialet så godt at jeg kobler låter med titler, men de som var der vet hva jeg snakker om. 

På en måte er det litt vanskelig å forklare når man har hatt det fett på en gig, det at folk står tett, følger med, ingen gjør noe annet enn å følge bandet konstant fra begynnelse til slutt, man måtte være der for å oppleve feelen. Igjen, kom deg på gig! Og jeg dro med meg et par lp-er, signerte selvsagt, og en skjorte, kvalitetstegn på en gig man likte er at man kjøper merch. Enkelt og greit.

Lyden var kanon, som vanlig er det vel snart på tide å si, folka som jobber der er i godt humør og greie. Stol på bookinga til Timo, du vil helt sikkert få med deg gode artister du ikke har hørt før, i seg selv et spennende konsept. Utfordre deg selv, ikke bare dra for å se band og artister du har sett før og kjenner til, det er en opplevelse å bare møte opp og ikke vite hva man går til. 

Takk for at jeg fikk komme!!

Astrosaur 250223 Kristiansand Foto Petter Sandell (3)

Astrosaur 250223 Kristiansand Foto Petter Sandell (6)

Astrosaur 250223 Kristiansand Foto Petter Sandell (8)