Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Bismarck "Urkraft"

av yngve

Bismarck 18Selskap: Apollon Records

Release: 17.08.18

Bergensbandet legger seg tungt og godt på sitt debutalbum.

Bismarck@Facebook

NB! Bandet spiller sammen med Krakow i Bergen 20. oktober, link til arrangement på Facebook er DENNE .

Det er tyngre enn jeg husker fra min til nå eneste konsert med bandet. Lydbildet, og spesielt gitarlyden (som kan være litt høy, men som fortsatt må være der den er), gjør bandet en flott tjeneste. 

Doom er greia, men det er også en del stoner inne i materien. Jeg får nok like mange vibber mot de yngre, nyere, banda som finner fotfeste med blysko, men det er en del 70's-sleng i noe av dette, uten at jeg vet om medlemmene har preferanser derfra. Jeg husker tilbake til når Headbangers Ball gikk på Mtv, og Crowbar fikk flasha sin video til låten Subversion (og hvor vi så at det var flere som likte Trouble!!!) - og det er noe som trekker linjer dit for min del. Og Crowbar vet vi jo elsker eldre sementblandere i musikkscenen.

Litt av det Bismarck driver på med har også likhetstrekk med det Among Gods fikser så bra, og i min bok er det absolutt et kompliment. Bismarck er nok tyngre og seigere uten disse tempovariasjonene Among leker seg med.

Låtene går litt i hverandre etter en tid sammen med Urkraft, og jeg velger å legge meg litt i soundet heller enn låtene. Det fungerer fint å bare sette på skiva og la den gå, og at heller enn å huske vers, bridge, refrenger, jeg tar meg i å få en god innvending pleie. Dette er et godt alternativ til det man måtte fiske inn av remedier for å roe seg ned etter en stresset dag.

Det er en del tøffe og tunge band der ute, Bismarck mener jeg helt klart kan sitte der oppe og matche store deler av disse. Spørsmålet er vel heller hvorvidt de har tentaklene godt nok i systemet og kommer seg ut på veien, ut til mediene, ut og får spredd denne beksvarte massen sin. Jeg har sett noen anmeldelser, og det vitner om at bergenserne blir tatt godt imot. 

Jeg er rett under åtteren, litt fordi jeg hadde kunne tenkt meg litt mer materiale, og kanskje noe variasjon. Det som virkelig var vakkert var åpningen på The Usher, det likte jeg kjempegodt! I samspill med disse slo-mo knyttnevene av noen riffvegger, var dette balsam.

7,5/10

Tracklist:

  1. Harbinger
  2. A Golden Throne
  3. Iron Kingdom
  4. Vril-ya
  5. The Usher