210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Black Mammoth "Overlord..."

av yngve

Black MammothFull tittel: "Overlord Of The Pleasuredome"

Selskap: Private

Release: 23.12.17

Hardrock med tunge 70-tallsreferanser.

Og da spesielt Black Sabbath, i perioden med Ozzy. Det kan man ikke komme unna. Selv lister de også opp Kyuss, Lizzy og Stooges som inspirasjoner, men slik jeg hører det er skiva her vektlagt den tunge rocken Sabbath nesten veltet musikkscenen med når de kom. Faktisk er det likheter til våre egne Black Debbath i enkelte spor på Overlord-skiva :).

Black Mammoth@Facebook

Lydbildet er bra, de har fanget denne litt råtne gitarlyden (i positiv forstand), bassen har fått rikelig med plass, og trommene ørlite under bassen i miksen. Samlet trøkker det, men jeg må si at trioen (kanskje nettopp derfor) har tilgodesett bassen noe mye. Men det skal være slik også, siden det er en trio, og en trio som lar bass og trommer kjørte løpet under når gitarene drar på solotur. Det er i seg selv et stort pluss hos meg .). Vokalen fungerte greit, tidvis bra, noen ganger avslørte Glenn (som også spillover gitar) litt svakheter, men for det meste låter det som en litt dypere utgave av Ozzy.

Det er lite nytt å spore fra Elverumbandet, dette er litt worship, og Black Mammoth tilfører vel lite annet enn en skive i sjangeren. Dette er jo litt poppis i dag, å spille stoner, tungrock, og de klarer ikke å hevde seg helt i toppen i denne sammenhengen. 

Best var de når det var litt fart på gjengen, som på Tainted Woman

6/10

Tracklist

  1. Artificial Goliath
  2. Tainted Woman
  3. Holy One Conspiracy
  4. Sweet Venom Reciever
  5. Here I Am
  6. Cauldron of Lies
  7. Envy The Dead
  8. Spirit Wanders Lonely
  9. Overlord of the Pleasuredome