Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Black Paisley "Human Nature"

av yngve

Black Paisley 22Selskap: Private

Release: 25.11.22

Svenske klassisk rock fra Black Paisley.

Black Paisley@www

Bandet forteller at de viderefører arven fra band som Whitesnake, Thunder og Scorpions, og at de blander det med moderne produksjon. Jeg vil kanskje holde en knapp på at de er nærmere Thunder enn de to andre, og at de også drar inn både litt nyere Bon Jovi, altså etter Slippery-tiden, og at det også er en smak av Nashville. Litt cowboystøv blandet med moderne amerikansk rock. 

Cowboystøvet gjør seg nok gjeldende på enkelte låter, som på Mojo . Ellers er det mye her som sorterers under Aor, hardrock. Med melodier, kløktige arrangementer, litt klisjeer, og alt gjort med et lurt smil til fortiden. 

New Wave Of Classic Rock kaller de stilen, og det er nok en veldig korrekt beskrivelse. For selv om det er elementer her som krangler seg opp til hardrock, er det i hovedsak Aor og drivende energisk rock som gjelder. Med gode refrenger, god produksjon og en sterk selvtillit i det de gjør som plusspoeng. 

Kan det bli for snilt, for søtt? Absolutt. Men de holder balansen veldig bra, og i løpet av spilletiden er det kun i et par låter jeg synes de trekker det for langt ned. Ellers er det, som på Set Me On Fire, ganske så bra hardrock som drar på. Her hører du hvor klassisk hardrockvokal Black Paisley har, Stefan, som også spiller gitar, er et sterkt kort for bandet.

Det kule er at selv om vokalen er kledelig og bra, er det ikke bandets avgjørende ess. Både instrumenteringen og arrangeringen er på samme nivå. De lager låter som følger boka, som betyr at de må gjøre klisjeene bra, og det fikser de. Men de har også tilført en liten egenart, og da er vi tilbake til det de selv skrev i promoskrivet; klassisk rock med moderne produksjon og låtskriving som har fått gode skussmål. 

Jeg synes denne er like bra som forgjengeren, Rambler. Human Nature er litt snillere, kanskje litt mer polert, men den er sterkere i de catchy refrengene. Jeg synes karakteren godt kan ligge på det samme som sist. Og jeg vil sitere meg selv fra sist gang bandet ble anmeldt her, for det er noe som fortsatt gjelder:

"Fantastiske hardrocklåter som virkelig lever på en diett av bra vokal og stadionvennlige refrenger."

Mine favoritter ble Set Me On Fire (kul homeage til Queen i videoen :)) , Promises og Human Nature. Det avslører at jeg faller for de svulstige hardrocksviskene med sterk Aor-føring :).

Og FOR en promopakke! Makan, ikke mange som tar seg tid til å sende så bra pakke i 2022 :).

7,5/10

 1. Human Nature
 2. In The Night
 3. Not Alone
 4. Promises
 5. Silent Asylum
 6. Mojo
 7. Set Me On Fire
 8. Don't Call Me A Liar
 9. Hard Times
 10. World's Turning
 11. Crazy
 12. Set Me Free