H Madd

Blasphemathory "Sadistic Blood Ceremony"

av steinar selstø

Blasphematory 18Selskap: Iron, Blood And Death Corp

Release: 15.11.18

Blasphemathory er et nytt band som debuterer med denne EP-en, men trioen bak har rutine, og på CV-en står blant annet Impiety og et av Mexicos tidligste death metal-band, Cenotaph.

Erfaringen viser seg i form av at dette er en gjennomført utgivelse hvor man tydelig hører hva gutta vil. Om noen skulle være i tvil, det dreier seg om knallhard og kompromissløs brutal death metal med innslag av grindcore. Sistnevnte ikke bare i form av valgte coverlåt, men også som en liten bestanddel i bandets egenkomponerte låter.

Og det låter heftig, ingen tvil om det. Den selvtitulerte åpningslåta foregår i turbotempo og bandet pøser på uten å vike en tomme. Melodiene er lagt på hylla til fordel for massivitet og aggresjon, og man bys på kontinuerlige blastbeats, en troverdig sinnavokal og tett riffing. Ører som trenger litt hvile mellom slagene vil finne minimalt med slikt, med et lite unntak for et smågroovy parti etter drøyt fire minutter. 

Sadistic Blood er mer av det samme, sett bort fra at samples benyttes. Infraworld Assassins åpner mer midtempo, med et litt thrasha parti, før man igjen havner i det intense leiet man kjenner fra de to foregående sporene. Coverlåta sklir veldig naturlig inn blant bandets egne låter og funker aldeles utmerket i denne settingen. Tommel opp. 

Totalt sett framstår materialet som jevnt og godt, og så er det alltid usikkerhet knyttet til hvordan et eventuelt album med en så heftig vegg av lyd og sinne vil fungere. Dersom man tryller fram hvassere riff og sørger for tilstrekkelig variasjon, bør det være gode muligheter for vellykket resultat. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Blasphematory
  2. Sadistic Blood
  3. Infraworld Assassins
  4. Hordes of Zombies