Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Blastered "Aporia"

av yngve

Blastered 20Selskap: Private

Release: 04.04.20

Østlendingene feier stort sett all motstand av banen.

Gjengen har fortid i band som Inquested og Imbalance, navn som bør klinge greit hos en del av dere. 

Blastered@www

Selv kaller de musikken sin brutal metal, og det er piandø rett i mål! Jeg lekte meg med extrem thrash, som også stemmer, men brutal metal fenger bedre.

Metallen er tidvis beinhard, og instrumenteringen er enormt fett til tider. Trommene er rå og brutale, og er vel verdt å følge på en runde av skiva. Melodisnittet de har gjør at Blastered låter litt melodeath, men grunnlaget her er hissig og aggressiv thrash med elementer av både death- og blackmetal. Svartbiten skal du ta med en klype salt, men det er likheter noen ganger, både i noe gitarspilling og vokal. Også en anelse Death kan jeg høre her, og det vet jeg noen i bandet blir glade for å høre.

Noen av låtene skilte seg ut som favoritter, og de jeg nikket gjenkjennende til på detaljer og feite løsninger var Serpent's Eye, Odium og Spurn. Disse tre regjerte! De andre er jammen meg ikke dårlige altså, men disse tre hadde noen hooks og detaljer jeg likte. Odium for sin fete lille trommegreie i starten, og den lille koselige soloen der før det smeller hardt!, det bråfete riffet og drivet som åpner Spurn...herlig!

Dere som liker Testament, og litt hardere metal, hvorfor ikke handle lokalt? Her er det noen detaljer og inputs i musikken som jeg personlig synes er mer imponerende enn det mange, også Testament, fikser.

Rett og slett en oppvisning i hvordan spille hardt, fort, fett og med litt krydder i form av melodi. Skiva gikk nok et par ganger her før jeg skjønte den, første gangen låt det litt på det jevne. 

8/10

Tracklist:

  1. Intro
  2. Through a Serpent's Eye
  3. Antithesis
  4. Tragic Disbelief
  5. Odium
  6. Stasis
  7. Spurn the Acolyte
  8. Desperate Sorrow
  9. Blood and Death