Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Blodkvalt, kaotisk svartmetal

av yngve

Blodkvalt 21

Bilde, fotograf: Ukjent

"Vi tar svartmetallen tilbake til kjellerdypet" sier bandet. 

Eirik forteller til Heavymetal.no at de slipper "...dobbeltsingel fra vårt debutalbum 24. september, før vi spiller på by:Larm helga etterpå."

"Blodkvalt gir deg kaotisk black metal spilt av den nye generasjonen Oslorockere. Med inspirasjon fra sjangerens tidlige dager, ispedd referanser fra blant annet grindcore, punk og noise, leverer bandet ekstremmetal med et primalt og rått sound. Som en krysning av bandets favorittsjangre innenfor ekstrem musikk, med høyt tempo og nærmest smertefulle vokal- og instrumentalprestasjoner, tar bandet et tydelig steg bort fra andre deler av metalmiljøet, bort fra trommetriggere, liksminke og vikinger. Fokuset ligger på det råe og kaotiske i musikken, heller enn på det teatralske og tekniske."

Medlemsmassen består av nevnte Eirik A. Reithaug (Daufødt, Castaway Hounds) og Tibor Teskeredzic (Castaway Hounds) som låtskrivere og produsenter. Livebiten avhjelpes av Eskild Myrvoll (Daufødt, Kanaan) og Håkon Sakseide (Sunshe Ine, Drongo). 

"Medlemmenes brede referanser innenfor forskjellige rock-, punk- og metal-undersjangre gjør at soundet utvides utover det tradisjonelle black metal-soundet, og gjør at bandet gir ny giv til norsk ekstremmetal."

Bandet jobber med sitt debutalbum, og med det ønsker de å holdet soundet "..  så rått og tett opp mot livelyden som mulig. Debutsingelen Stench tok by:Larm-demojuryen fullstendig på senga, og forventningene er store i påvente av Blodkvalts neste trekk."