Temp Daniel Engen 19

Blood Tsunami "Grave Condition"

av yngve

Blood Tsunami 18Selskap: Soulseller Records

Release: 27.04.18

Thrash all the way, oldschool.

Blood Tsunami klarer noe mange yngre ikke fikser, å holde meg litt engasjert med svartthrash. Det ble mye for meg for noen år siden, mye låt likt, mye ga meg ikke noe. Så jeg ble lei. Og det er jeg egentlig litt ennå. Sodom-dasking og Destruction-worship er så lite givende for meg, jeg likte alltid thrashen min teknisk, litt mer finesse. Så har vi fått det ute av veien.

Blood Tsunami@Facebook

Greia med Blood Tsunami er at de blander en hel del pønka attitude inn i thrashen sin, og dynker det hele i en extrem pøl. Slayer er her, litt Kreator, mens Ramones passer på at det alltid er litt gabba gabba hey i sømmene. Og det er flere feite soloer her, som i flere tilfeller lukter stramt av det Motörhead fikset i Killed By Death for ex :).

Produksjonen er type oldschool, og som de nok har jobbet med å få på plass heller enn at det var som før, når det bare ble sånn. Selv om jeg selvfølgelig kan ta skammelig feil. 

Mye er på stell her, det driver veldig bra, men det er veldig mye av det jeg ikke er så glad i også; rett fram trommetakter som fort blir litt monotone. Samtidig er låtene varierte, men jeg følte mer mer i starten enn etter litt tid sammen med gøtta. Dog, aggressiviteten og edgen holder de høyt hevet gjennom hele skiva.

Klisjeer som banneord i titler, litt klassisk metal, deathgrunts, det meste er her, sydd sammen av en gjeng aldrende metalskaller som begynner å få litt (h)år på baken. For meg er innpakningen/imaget ikke så appellerende, jeg higer nok mer mot den gang da enn å omfavne band som tråkker opp stiene på nytt i 2018, men isolert er Grave Condition et helstøpt album jeg lett ser for meg kunne ha kommet tilbake når jeg var ung ;).

Jeg værer et band som kanskje slamrer hardere i dørene live med disse låtene. Det sier en del, for de har fanget en relativt kvass livefeel på albumet, men med feit liveproduksjon vil jeg gjette på at Blood Tsunami legger igjen nok svartrøyk i lokalet til at de fleste gnir seg i øynene et par dager etterpå.

Det ligger anmeldelser på nett hvor folk går litt dypere inn i låtene, google deg fram om du sitter igjen med litt lite kjøtt fra min side.

7,5/10

Tracklist:

  1. Poison Tongue
  2. The Allegory Of The Cave
  3. The Collapse
  4. Gargoyle
  5. The Acid King
  6. The Cruel Leading The Fool
  7. In The Dungeon Of The Rats
  8. For Faen i Hælvete!
  9. Steel Meets Steel