Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Bruk Utestemme!

av yngve

MeBloggen til Vivian Nielsen er en kanal hun bruker for å spre ordet om musikk hun liker og saker hun ønsker å støtte opp om. Det liker vi, det liker vi veldig godt :). Det var da helt naturlig å dra henne inn i varmen her på Heavymetal.no for å sjekke litt rundt hva og hvorfor.

Så, hvorfor valgte du å starte denne bloggen? Og hva vil du oppnå med utestemmen din?

"Tanken meldte seg først og fremst fordi jeg elsker å skrive. Til tross for det så har det blitt mindre og mindre av det de siste årene. Det synes jeg var for ille, så jeg satte meg ned og tenkte over hvordan jeg kunne komme i gang igjen, uten at det trengte å være et svært prosjekt. Så er det jo dette med musikk da. Det er en stor del av livet mitt, så det tok ikke lange tiden før jeg skjønte at det måtte være en del av skrivingen. Hjertet mitt brenner litt ekstra for rock og metal. Ikke bare fordi så mye av musikken er fantastisk, men også fordi jeg har et ønske om at flere i Norge skal skal finne ut, at spesielt metal, har så utrolig mye å by på.

Ellers har jeg tenkt på, ganske lenge, at det må da være en måte å få presentert denne musikken på som ikke er fullt så alvorlig og innviklet (Er slik jeg beskriver meg selv ;) Yj). Da jeg selv begynte å utforske metal, føltes det som jeg trengte å gå på en metal-skole for å lære et slags språk jeg ikke skjønte bæret av. Jeg var nesten redd for å snakke musikk med folk,fordi jeg følte at det å si at "det der, det var dritbra," det holdt ikke.

Ellers synes jeg at det er altfor mye alvor her i verden, så litt humor har vi alle godt av. Om andre synes min humor er like bra som jeg selv synes, det gjenstår å se, he-he-he :-)"

Valget av navn var jo genialt, men ikke veldig avslørende for at du driver med musikkrelaterte saker. Sprer du godt med promo for bloggen? Slik at den kommer ut til de rette leserne? Du har jo ihvertfall kontaktet Heavymetal.no :)

"Navnet ramlet ned i hodet mitt ganske umiddelbart etter at Tor Milde døde. Jeg var så heldig å møte han noen ganger, og med mitt engasjement i musikkdiskusjoner så humret han og mente at vi kjeftet musikk, ikke diskuterte. Han uttrykket veldig tydelig at han likte folk med et stort musikkengasjement, uansett sjanger. Under logoen min, på bloggen, har jeg lagt inn noen ord som han sa til meg, og som da er litt av grunnen til bloggnavnet: " Vivian, du må aldri slutte å være høylytt om musikken du brenner for." Og det skal jeg ikke! I tillegg kan man vel si at rock -og metalvokalister er selve definisjonen på Utestemme . Selv er jeg også litt av en bråkebøtte, så da måtte det bare bli sånn.

Grunnen til at jeg har valgt et navn som ikke umiddelbart sier hva den handler om, er at jeg håper folk kan bli litt nysgjerrige og ikke avfeie den med en gang som enda en musikkblogg. Hvis jeg i tillegg hadde avslørt at den handler om rock og metal, hadde jeg kanskje skremt bort mange av dem jeg faktisk ønsker å nå.

Man må bruke utestemme for å bli lagt merke til, så promo er alfa og omega. Det første jeg gjorde var å kontakte noen folk i bransjen, for å høre om de mente at dette var liv laga, og om det kunne være noe som kan slå an. Jeg fikk en masse tomler opp, så da var jeg på dem igjen og spurte om de var villige til å hjelpe til der de kan. Har fått bare godvilje så langt, så selv om jeg må gjøre en masse jobb med promo selv fremover, vet jeg at jeg har noen gode hjelpere i ryggen. Å kontakte Heavymetal.no føltes som et helt naturlig steg på promoveien. Ellers vil jeg forsøke å tenke litt utradisjonelt for å nå dem som ikke følger med på naturlige rock-/metalkanaler. Så vi får se etter hvert om jeg er noe flink på det."

Du har gjort en del innen rock- og metal, hvordan ser cv-en din ut når det gjelder meritter? 

"Tja, når det gjelder det jeg har gjort i bransjen tidligere er ikke CV'en så lang. Jeg jobbet en stund for Indie Distribution før Frode Øien spurte meg om jeg hadde lyst til å jobbe med lille Face Front. Det hadde jeg, så da ble jeg en alt mulig-dame der jeg stort sett jobbet aleine, men selvfølgelig med Frodes ekspertise i ryggen. Jeg signet to band som jeg er veldig stolt av, Breed og Triosphere. Begge banda ble godt lagt merke til under min vinge, så mor er stolt av det. Jeg må også få skryte litt av at ved å tenke nettopp utradisjonelt, så klarte jeg å få debutskiva til Breed anmeldt i VG. Ellers var jeg eneste høne i kurven da Screamfest startet opp og ble arrangert to år på rad, pluss at jeg har vært med på å arrangere endel konserter på Rockfelle og Sentrum Scene (Nightwish og Kamelot blant andre) I løpet av den tiden jeg jobbet i bransjen skjønte jeg at jeg har et brennende promohjerte, for det er her jeg føler at en virkelig kan gjøre noe for artistene. Når en tror på noen, gir man mer og engasjementet blir ekte."

Jeg avslører vel ikke noe ved å si at din mann er aktiv musiker, og at du er på fronten for å pushe for eksempel Chrome Division titt og ofte. Med en slik kar ved din side lærer du muligens en del? Du plukker kanskje opp tips og får advarsler og oppfordringer du kan bruke i ditt eget engasjement? 

"Chrome Division pusher jeg ganske ofte på min private FB-side ja. Akkurat det føles naturlig som kjæreste og stor fan av bandet. Når det gjelder hva jeg har lært av han, er det hovedsaklig hvor mye arbeid som legges ned for å nå et slikt nivå som han er på nå. Det har bare gitt meg enda mer respekt for musikere, og det har gjort mitt promohjerte enda større. Ingenting kommer gratis dersom man vil noe sted, så man har et stort ansvar for seg selv og egen karriere.

Når dette er sagt, så har vi lært mye sammen opp igjennom tidene. Vi var veldig grønne på bransjen begge to da vi møttes, så egentlig har vi gått samme skole og har etter hvert funnet ut av våre sterke og svake sider. Heldigvis er det sånn at jeg er flink der han ikke er så flink, og omvendt. Men, så er det jo sånn at jeg ikke kan blande meg for mye inn i det han driver med, men å si hvordan jeg ser på ting, hvordan jeg tenker og hvilken vei jeg ville ha gått, er sånt som han ofte spør meg om.

Når det gjelder å plukke opp tips og lære mer, har jo Chrome Division fått en mye større prioritet hos Nuclear Blast nå enn før. Det fører jo til at det er mye nytt for Kjell Åge å forholde seg til, da gjerne i form av avtaler og måter å gjøre ting på. Dette er jo noe spesielt Pål og Stian har jobbet med i mange år, så jeg kan vel si det sånn at jeg nærmest sitter i en krok med notatblokken min og noterer, via Kjell Åge. Advarsler har jeg ikke fått så mange av enda, men jeg kommer til å forhøre meg med folk i bransjen når det er noe jeg føler meg usikker på."

Received M Mid 1391993672664 1053ab1742887dd822 0Blogger kommer og blogger går, folk oppdager at det er svært mye jobb å holde motivasjonen oppe etter en tid. Hva er det som gjør at Utestemme er her om et par år? 

"Ja, jeg ser den med at det kan være vanskelig å holde motivasjonen oppe over lengre tid. Men, sånn tror jeg det er med alt. Før eller siden kommer det en periode der man ikke vet helt om man orker eller gidder med. Derfor er det så viktig for meg at temaet mitt for bloggen er noe jeg brenner for, og ikke minst at den på ingen måte skal være blodig alvor, men heller være en skriftelig utgave av meg, og slik jeg ser ting.

Først og fremst starter jeg denne bloggen for min egen del, det må vel være et godt utgangspunkt til å holde på. Hvis jeg er så heldig at bloggen min fremdeles er oppe og går om to år, må det være fordi jeg har klart å nå de folkene jeg har ønsket å nå, pluss at de som allerede er godt bevandret i denne musikkens verden, synes bloggen er artig.

Jeg har selvfølgelig satt meg et hårete mål, og det er at bloggen blir såpass bra at jeg ikke selv hele tiden må mase på folk om tilgang til band, konserter og festivaler, men at de heller spør meg om å komme og skrive. Så her og nå må jeg bare benytte anledningen til å oppfordre spesielt arrangører, management og artister om å invitere meg, he-he-he."

Er det en 100% subjektiv blogg? Tar du kun for deg og dekker band og artister du selv liker? Eller ønsker du å utvikle dette til et medium som kan bli en kanal for miljøet? 

"Det blir ikke sånn at jeg tar for meg kun det jeg selv liker, da ville bloggen bli litt på feil premisser. Det skal være en blogg der også jeg utforsker det som er litt på siden av det jeg kjenner til og liker best. Jeg tror kanskje det er nettopp det som vil bli morsomst for meg å skrive om. Selv om det er noe jeg kanskje ikke liker så godt, vil det aldri bli sånn at jeg vil drite ut noen, men meninger med snert i må tåles. Skal bloggen overleve, må dette bli et gi-og-ta-prosjekt, for jeg kommer ingen vei dersom den blir for smal, og det er det siste jeg ønsker."

Alle som starter opp noe, og som jeg hører om, får en klapp på skulderen :) . Vi satser på at du har funnet din nisje, og at om bloggen ikke holder lenge, du bruker din kunnskap og ditt engasjement til å skrive og spre promo for fete musikere. Alt godt ønskes her fra Heavymetal.nos hovedkvarter i Kristiansand :)

"Bloggen vil nok hovedsaklig være subjektiv ja. Det å skrive er min måte å uttrykke meg på, så jeg ville nok ikke trives med noe annet. Men, målet mitt er jo selvfølgelig å også kunne gjøre intervjuer med både artister og publikum, så da blir det jo naturlig at det er hva de mener det handler om. Men alt i alt blir det hovedsaklig hvordan ting oppfattes i min hjerne som havner på bloggen. Huff, høres ikke helt trygt ut :-).