Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Carcass "Torn Arteries"

av yngve
Carcass 21

Selskap: Nuclear Blast

Release: 17.09.21

Mindre kjøtt, mer grønnsaker. Er vi i bizarroland?

Haha, neida, men fra kjøtt og kroppsdeler, og instrumenter man helst ikke vil ha nærhet til, til grønnsaker, det er jo en omveltning fra det bandet vi husker når de startet opp. De har vel strengt tatt alltid vært vegetarianere tror jeg, og slikt sett alltid hatt en litt tongue (!) in cheeck-greie gående. 

Carcass@Bandcamp

Jeg er ikke stor fan av det de har gjort etter reunionen, det skal jeg innrømme. Det er for, vel , ikke så spesielt, så særegent som det de drev på med på skivene med trommeslager Owen. Han var for meg en faktor som gjorde at bandet skilte seg ut, om man hører på tredje og fjerdeskiva, var dette en innovatør! Jeg er størst fan av andreskiva faktisk, men der er det ikke alltid så lett å høre alt som skjer.  

Har Carcass blitt for moderne? Er låtene for, hm, generiske? De går stort sett i samme leia for meg, det er ikke så mange hooks og biter jeg henger meg opp i som jeg gjorde før. Bandet endret jo litt kurs på Swansong, og det har vært litt death'n roll i greier medlemmene har gjort i ettertid, og Torn Arteries framstår for meg som en balanse mellom det og det de drev på med på Heartwork

Det er mye likt her, også i tempo, men når de skrur til stikka litt på for eksempel Kelly's Meat Emporium, da får jeg vibber til slik de var på Heartwork, og faktisk bittelitt fra Necrotism

Men, selv om albumet ser ut til å gjøre det bra i mediene, og hos fansen, er jeg litt tilbakeholden. Jeg vet ganske sikkert at jeg ikke kommer til å spille denne veldig mye fra nå til jeg dauer. Da trekker jeg fram et par-tre av de tidligere. Det har nok litt å si hvor man hoppet på toget, slik vil det alltid være. Mange oppdaget de i ettertid, i nyere tid, da skjønner jeg godt at denne nye faller i smak. De skal dog ha for å levere bra, og for å opprettholde kvalitet og trøkk i 2021. Det er ikke alle gamlinger som fikser dette så bra. 

6/10

Tracklist:

  1. Torn Arteries
  2. Dance Of Ixtab Psychopomp & Circumstance March No. 1
  3. Eleanor Rigor Mortis
  4. Under The Scalpel Blade
  5. The Devil Rides Out
  6. Flesh Ripping Sonic Torment Limited
  7. Kelly's Meat Emporium
  8. In God We Trust
  9. Wake Up And Smell The Carcass / Caveat Emptor
  10. The Scythe's Remorseless Swing