Karmøygeddon 24

Chaos Over Cosmos "The Ultimate Multiverse"

av yngve

A3953760100 16Selskap: Narcoleptica Productions

Release: 20.06.20

Duoen velter seg i progressiv metal med en maskinell touch.

Chaos Over Cosmos@www

For duoen bruker det digitale mye, trommer og sound er langt fra den organiske varianten jeg selv liker. Men, mulig det skal tilskrives at det krever litt å programmere trommer som dette også? Ikke at trommene på noen måte er programmert type uoppnåelige, det er vel bare det at de to jobber slik, at de ikke har tilgang på andre - eller vil ha det slik. 

Og de to? Det er Rafal, som jeg tidligere har meldt inn med gitar, synth, trommeprogrammering, og låtskriving på listen over oppgaver, og Joshua Ratcliff på vokal, tekst og låtskriving. Polsk og australsk respektive. 

"Chaos Over Cosmos is polish-australian project of two guys who never met each other. It's progressive metal with electronic, and technical/melodic death influences."

Jeg må jo si at bruken av death metal er litt merkelig, det er jo flere sjatteringer av den sjangeren, men i min verden er dette langt fra død og fordervelse. Progressiv metal? Ja, der er de sikre på seg selv, for det er det vi har med å gjøre.

Vokalen er blandet i å levere melodisk og røft, og noe som minner om pop, en form for soft robotvri. Så fortsatt har de denne digitale tilnærmingen, ikke bare i instrumenter, men også i soundet. Det er et futuristisk slør over det hele, og mye er instrumentalt, med en, i mangel av bedre ord, kosmisk følelse. Spesielt One Hundred lå her, og var den låten jeg likte best. 

I tillegg vil jeg faktisk bruke noe av det musikalske til Pagans Mind som en referanse, om du for eksempel hører på åpningsbiten på Cascading Darkness, der avslører de at mulig også har hørt noe på Dream Theater. Her er vokalen et stykke unna de to referansene, men det er en dualopplevelse mellom det progressive og tidvis snille,m tidvis harde, og ditto på vokalen. Det er også spor av Arjen Lucassen i mye av dette.

Ikke grensesprengende på noen måte, men musikk som plasseres seg i noe som vel kan anses som framtidsrettet.

6,5/10

Tracklist:

  1. Cascading Darkness
  2. One Hundred
  3. Worlds Apart
  4. Consumed
  5. We Will Not Fall
  6. Asimov