Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Cień "Fate"

av steinar selstø

Cień 17Selskap: Old Temple

Release: 01.12.17

Dette er åpenbart en utgivelse som er litt eldre enn den gjengse anmeldte skive, men av og til går ting litt sakte på undergrunnens eldgamle kjerreveier.

Debuten til disse polske gutta lovet godt. Den viste fram et band med skapervilje og med gode evner i tillegg. Black metal-paraplyen er stor og rommer mye, og Cień tilhører segmentet som er langt fra klassiske eller old school. Det er ikke mye Bathory eller Darkthrone å spore med andre ord, selv om det er åpenbart at polakkene kjenner til typisk kjapp black metal ala 90-tallet. En litt mer eventyrlysten tilnærming, en produksjon som ikke høres ut som et gufs fra fortiden og man ender opp med dette, en form for kontemporær black metal med tekster som omhandler menneskehetens håpløshet. 

Cień@Facebook

Låtkvaliteten er ganske god. Lengre partier er uten vokal, men Cień er sterke instrumentalt. Mye føles monotont, men den klamme og kjølige atmosfæren samt enkelte små nyanser sørger for at skiva egentlig aldri er direkte kjedelig. Riktignok er ikke alt like tiltalende, det skulle da bare også mangle, men følelsen av totalen er at skiva er ganske innholdsrik. Enkelte ganger glimter man til med riktig så spreke riff, ikke minst innledningsvis i både Okowy Szaleństwa og Glorious Night. My Misanthropic Utopia har også tiltalende melodiøse gitarleads. Her viser polakkene potensialet sitt. Andre ganger er det samlebåndsriff og rytmikk man presenteres for. Debuten falt hakket bedre i smak, men Cień er fortsatt et kurant band som fortjener et publikum. 

6,5/10

Tracklist:

  1. Downfall
  2. Highest of Humanity
  3. Okowy szaleństwa
  4. Glorious Night
  5. Świt obiecany
  6. My Misanthropic Utopia