Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Claimstaker, skjønnhet i mørket

av yngve

Claimstaker 22 Fotograf Eric Sharma

Bilde, fotograf: Eric Sharma

Tungt, mørkt, vakker og knusende, Oslobandet er ute med skive.

Claimstaker@Facebook

Jeg sitter og leser infoen jeg fikk, og ser at musikken og bandet befinner seg i aksen mellom "....knusende tyngde, store melodiske lydlandskap og velplassert aggressivitet." Da blir man jo nysgjerrig? Og når man leser at det hele har sklidd ut av at Timeworn la opp, blir man jo litt mer nysgjerrig. Timeworns for meg kjent siste skive, anmeldte jeg HER .

"Med medlemmer fra blant annet Eskatol, Summon the Crows, Higgs Boson, Blodspor og From Below, har resultatet blitt et sonisk knyttneveslag, som både omfavner melankolien så vel som brutaliteten. Med nakkeslengfremkallende riffing og en no holds barred-tilnærming, er Claimstaker klare for å bringe sin smeltedigel av hardcore, progelementer og metall til folket."

'Bury Us in Shadows' er bandets debutalbum, og befinner seg sømløst i en storm av  "... knusende tyngde, enorme melodiske lydlandskap, en hardcoretilnærming og velplasserte riff. "Dette bandet er ikke redd for å ta et steg ut av komfortsonen."

Claimstaker Album 22

Tekster

"Med lyriske temaer med fokus på kollektiv menneskelig apati, følelsen av tomhet som bor i oss alle og vår tendens til å søke tilflukt i andres løgner, er ikke albumet helt uten håp, det kan også være skjønnhet i mørket."

Studiodetaljer

"Bury Us in Shadows ble spilt inn i sin helhet i det velkjente Caliban Studio i Oslo, sammen med den meget talentfulle produsenten Ruben Willem (Haust, Kvelertak, Bokassa i.e.), på kun fire dager. Dette har brakt et nivå av høyt fokus, tilstedeværelse og hardtslående energi. Albumet ble mikset av Andy Nelson i Bricktop Studios (Harms Way, Weekend Nachos, Lurk etc.) og mastret av Brad Boatright Audiosiege (From Ashes Rise, Sleep, All Pigs Must Die, The Armed etc.)."

'Bury Us in Shadows' kom i handel i går, fredag 1. april via Binary Sounds Production.