Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Cor Scorpii, lyrikk

av yngve

Cor Scorpii 18 (2)Det er nok en del som ikke leser tekstene på skivene de kjøper.

For min del handler det mest om at de fleste sender filer, og at tekstene kun (ikke alltid) følger fysisk version, og litt fordi det handler om tid og mengder. Men den største fienden til tekster er vel den digitale løsningen, streamingen, hvor musikk-konsumeringen er redusert til at folk forholder seg til en lydfil og et lite bilde av coveret på avspilleren. 

Jeg fikk bare filer fra Cor Scorpii også, promoen som kom etterpå fra selskapet er typisk i pappcover. Men, i en samtale jeg hadde med Thomas, vokalist, under en festival tidligere i år, behandlet han emnet tekster så bra. Han snakket om personligheten, viktigheten, hvordan tekstene følger ham, at ikke noen andre skal synge det han har vrengt sjela for å feste på papir. Det fascinerte meg, og han sendte over tekstene slik at jeg kunne lese over. 

Og jeg ble imponert.

Ikke fordi jeg vet hva han vil si, fortelle, men ordlyden, det er kvalitet her som nesten krever at den står i hylla til bibliotekene rundt forbi. JEG synes det om ikke annet.

Her er noen utdrag, tat ut av sammenhengen. Sjekk gjerne ut skiva og les selv. 

Musikken er hard, melodisk og veldig fengende. Svartskrikingen til Thomas er mulig et aber for mange, men jeg lærte meg å like den, og i dag er dette en skive som er blant kandidatene til årets skive.

Sakset fra låten 'Svart Blod (Hovmod Står For Fall)':

Renkesmed og viljeveik. Falske ord.
Spreier seg som eld i føyeleg blod.
Ei ubereleg bør, der arrvev gror.
Blod dei gav og blod dei tok.

Stoltheit og stormod
I spegelen
Undergangen følgjer
Det er regelen
Blodstraum, livsdraum
Lagt i grus
Av svikefull, hovmodig rus

Sakset fra låten 'Hjarteorm':

Hjarteorm – stig fram i ljoset
Kveiler deg kring alt det gode
Tømer deg for gift i meg og vender von til hat

Hjarteorm – kom bitt meg fast
brenn meg, gje meg arr
mi avmakt matar flammen, mitt hjarte gjort til kol

Sakset fra låten 'Skuggevandrar':

Eg ber deg inn, kom inn, kom inn

I mitt sinn, der kvart eit glimt av ljos forsvinn
Kom inn og sjå, du må, du må
Legg di sjel på altaret til mi attrå

Sakset fra låten 'Siste Dans':

Nordavinden bles
bannstøytt, einsam, fridom funnen
ære i ditt hus
Den siste smak
Av regn og vind
frå solnedgong til morgongry
grava held meg varm
min undergang
Med forføreriske steg
inn i flammen går vi saman
dauden ber oss inn
der allting svinn
sjå her har ingen makt
eit siste glimt av det som var
mørkret byr meg opp
ein siste dans