Karmøygeddon 24

Crimson Day "Order Of The Shadows"

av yngve

12118925 806371812805451 7825613707049710323 NSelskap: Iron Shield/PURE STEEL RECORDS

Release: 16.10.15

Klassisk metal fra Finland, det får jeg ikke så ofte.

Crimson Day@Facebook

Ærlig, balls to the wall-metal med lys vokal, hvordan i all verden kan dette låte monn tro? Bandet er rede til å ta over verden står det å lese, om Order Of The Shadows er skiva som skal gi de plass i eliten tviler jeg på, men det er en ok start ihvertfall.

Klassisk metal? Ja, men det er nok like mye powermetal ute og går. Og det kan jeg fort bli lei av gitt. Jeg får også en feel på at det er en del amerikansk inspirasjon her, mye kan minne om noe av det tidligere fra Twisted Tower Dire, uten at jeg helt er enig med meg selv her. 

Vokalen var ikke high and loud, som jeg ble lovet, den var bare grei nok. Valtteri hadde en helt ordinær metalvokal som lå jevnt og ok, og med enkelte oppganger til lysere nivåer. Jeg har ingenting mot slik vokal, men kunne tenkt meg litt mer kraft kanskje? 

Utover skiva oppdager jeg mer og mer at det nok er den klassiske metallen som regjerer, at power ikke er så stor del av bandets sound. Det kommer jo litt an på hva du forbinder med powermetal, men etter litt tid med skiva synes jeg merkelappen de har gitt seg selv, klassisk heavy metal, godt kan fungere som forklaring. Men alt med litt ujevn vokal, selv om det er bra, og låter som ikke direkte veltet noe som helst.

Det er lett å være sammen med Crimson Day, å spille gjennom skiva, men det er like lett å legge den bort og glemme den, så i neste omgang håper jeg de freser litt mer. Og at de ikke nødvendigvis trenger å dytte over femti minutter musikk på disken, det er en dose med slik metal etter min mening. 

Pluss for mye bra gitarspill.

6/10

Tracklist:

 1. Enter The Order
 2. Stormborn
 3. And Then Came Death
 4. Sandstalker
 5. Order Of The Shadows
 6. Lies About Paradise
 7. Far From Serenity
 8. Burning Redemption
 9. Fatal Destination
 10. Blessed By Thy Hate
 11. The Gathering