Kilanerin%20add%20sept%20resized Wail Add Sept 20

Critical Solution "Barbara The Witch"

av yngve

Critical 17Selskap: Crime Records

Release: 28.04.17

I skjæringspunktet mellom metal og melodiøs thrash. Selv kaller bandet seg for horrorthrash.

Hjelpe meg, det er mange år siden jeg første gang anmeldte demo fra denne gjengen, ledet an av Christer Slettebø. Gitaristen/bandet har knyttet til seg mange kjente navn, og man ser stadig vekk koblinger med alt fra Andy La Rocque (som har spilt inn og mikset skiva), gamlefar Arthur Brown, Snowy Shaw og Whitfield Crane. Alle disse pluss noen til er delaktige på Barbara The Witch som gjestemusikere-/vokalister. Og skiva kom for en tid tilbake, men jeg fikk den ikke før nå, til info.

Critical Solution@Facebook

Metallen til Critical Solution minner en del om Metallica i tilfeller, og da av en nyere art. Og tidvis er det noe Annihilator over enkelte av låtene, riffene. Men det er egentlig mer metal enn thrash synes jeg, selv om det jo er litt forskjellig hva den enkelte legger i den skuffen. Men absolutt, mye av dette vil jeg karakterisere som thrash. Samtidig er det en del Nwobhm å spore her, uten at jeg kan henge de på et spesifikk knagg.

Det er et ambisiøst band, hvor et cinematisk, dystert image preger mye, som jeg oppfatter som gjennomført. Hvorvidt disse litt okkulte virkemidlene som preger noe er av tyngre art vet jeg ikke, men jeg mistenker at det er nettopp det, virkemidler. Å spille horrorthrash går vel hånd i hånd med heksebrenning, satangeiter og mørk symbolikk.

Det er ikke spart på noe, digipacken jeg fikk stukket i postkassen av Christer bærer preg av kvalitet. Crime Records har ikke spart på noe her.

Selve skiva fungerer bra, vokalen til Christer er bra men har i enkelte partier litt å gå på. Albumet ellers er fullt av sprell, gjester, så det blir aldri kjedelig. Bonusdisken, Covers From Hell, er fylt opp av Heep, Purple, Black Rose (King Diamonds gamle band), Ozzy, Motörhead og Sabbath. Og her er det flere versjoner som er kule, det verste jeg vet er blåkopier. Snowy Heep-låten satt bra, ellers var ikke Whitfields fronting på Killed By Death noe jeg fikk godsmak av ;). Den låten er så gjennomført at man skal ha baller større enn dette for å takle den tyren.

Barbara The Witch er en pakke som virkelig gir valuta for pengene, alt fra et band som nok er større andre steder enn her i Norge. Og om bandet og/eller skiva ikke friker meg ut, er det gjennomført og solid levert. Og jeg vet at bandet gjør mye selv, og har gjort det i alle år, det vitner om mye kunnskap og pågangsmot, og ikke minst evnen til å hooke opp med de riktige folka og bruke de til å hjelpe med salg av produktene.

7/10

Tracklist:

Cd I:

 1. Natas Fo Live
 2. The Village
 3. Barbara The Witch
 4. Red Hooded Devils
 5. Peter Crow
 6. The Burning Pyre
 7. End Of The Beginning
 8. The Headless Horsemen
 9. Officer Green 
 10. A Lady In White
 11. Return Of The Witch
 12. Into The Abyss

Cd II:

 1. Locked Up In The Snow (King Diamonds Black Rose)
 2. Let It Die (Ozzy Osbourne)
 3. Killed By Death (Motörhead)
 4. Iron Man (Black Sabbath)
 5. Speed King (Deep Purple)
 6. Gypsy (Uriah Heep)