Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

D-A-D "Prayer For The Loud"

av yngve

Dad 19Selskap: AFM Records

Release: 31.05.19

Danskene har en egen evne til å lage kommersiell rock.

Rock ja, metal er det ikke, hardrock knapt, men allsangvennlige låter som svinger seg mellom cowboyer og gladrockpønk kan vi vel være enige om at det er? Rock'n roll-kuguttene fra Danmark har altså en gave i å lage fengende musikk. 

D-A-D@www

Jeg har alltid likt bandet, siden jeg først hørte debutskiva i min ungdom. Det er dosemusikk, men samtidig lever låtene forferdelig bra etter alle disse årene. Det er nok de klassiske skivene de fleste har et forhold til, eller, noen av låtene. 

Det er gjengkjennbart, men de har også en gave i å lage låter som ligner på hverandre uten å gjøre det. Faktisk. Når man stopper opp og har noe på tunga underveis, er det som oftest hos bandets egne låter man ender opp med å finne løsningen. Og det er bare helt greit, for det svinger og rocker så og si hele veien her, på Prayer For The Loud. Skiva er jevn og bra, men mangler edgen jeg synes de hadde på en av mine favoritter fra gjengen; Monster Philosophy. Ikke blant kremen, men tykk fløte.

Alle sporene har noe, ingen stikker seg ut som perler, og om dere er som meg og verdsetter slike helhetlige skiver, er dette et pluss. Selvsagt er det nødvendig å ha hitlåter for slike band, og spesielt i dag, men jeg har ikke oppdaget noen her altså. Skiva har partier og låter som synker litt, som den litt kjedelige rockerne No Doubt About It, men de er aldri under overflaten lenge nok til at de slipper opp for luft. 

Balladene er de kjente for, og her får du A Drug For The Heart, som er en blanding av Amazing med Aerosmith og 4 Nonblondes' 'Whats Up' :).

7/10

 1. Burning Star
 2. A Prayer For The Loud
 3. Nothing Ever Changes
 4. The Sky Is Made Of Blues
 5. The Real Me
 6. No Doubt About It
 7. A Drug For The Heart
 8. Musical Chairs
 9. Time Is A Train
 10. Happy Days In Hell
 11. If The World Just