Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Darvulia "Mysticisme Macabre"

av yngve

A3943528558 16Selskap: 14.04.2016

Release: Nuclear War Now!

Mysticisme Macabre ble opprinnelig sluppet på CD i 2010 og grunnen til at den dukker opp nå er fordi NWN! har gitt den ut på LP og pusher promo i den forbindelse. Digital riktignok, men kjenner jeg selskapet rett er det lite å utsette på kvaliteten på produktet. Uten at jeg har lagt så veldig mye arbeid i å lete opp informasjon, ser det ut til at den kommer i tre versjoner; svart, grå og klar/glass. Svart er standard, grå er Die-Hard med patch, poster og klistremerke og den klare er for indie-distributører. Coveret er gatefold på alle utgaver og innersleeven som vinylen oppbevares i er standard svart på samtlige.

Musikkmessig snakker vi Black Metal med en solid dose atonalt tonespråk og en meget audibel bass, til tross for det kjølige lydbildet. Riffene bygges ofte opp av skingrende vrengtoner fra gitaren, men de er heller ikke fremmed mer tremolobaserte partier, dog i et dissonant tonespråk. Intervallbruken deres ligger med andre ord ikke alltid like behagelig i øregangen, men det nå likevel tilgjengelig på sitt vis. Kanskje fordi de makter å bryte opp og veksle mellom ulike stemninger og densiteter? Trommene følger i hovedsak nykkene til gitarriffene, men beriker absolutt musikken. Og de er herlig fri fra triggerlyd. Bassen gjør ofte egne ting og det er sjeldent å høre denne type basstraktering fra denne type band, men det sitter som støpt.

Dette er ikke en utgivelse for audiofile Hi-fi-fantaster, til det er lydbildet og soundet altfor upolert og grovkornet. Men andre som tåler det kaldt og ekkelt og skittent vil finne mye å glede seg over i Mysticisme Macabre.

Det er skiva fra 2005 det går gjetord om, men gjør deg sjøl en tjeneste å heller sjekke ut denne skiva fra 2010.

7/10

Tracklist:

  1. Le Rituel Des Sept Serpents 
  2. Hivers Noirs Des Anciens Ages
  3. AD
  4. Malesuadus
  5. Terre De Necropole
  6. Langues Repugnantes
  7. Vents D'Obseques
  8. Le Reflet Morbide De L'Ame