Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Decipher "Breed ..."

av yngve

Dechiper 22 (2)Full tittel: "Breed Of An Obsolete Kind"

Selskap: Rockaway Records/Edquist Industries

Release: 23.10.22

Riff og trøkk, dødsmetal med thrasha kanter.

Decipher@Facebook

Jeg vokste opp med thrash, fikk med meg dødsmetallen som snek seg inn på midten/slutten av 80-tallet, og når sjangeren ble mer slipt på 90-tallet. Decipher spiller dødsmetal, sier de, jeg hører mye thrash og generelt extrem metal. Men på en måte er det et fett, for sjangerne smelter jo ofte sammen.

Høy soloføring (sjekk Necesarry Evil som et godt eksempel), skrikende gitarer, fet growl som ikke er for dyp, knall rytmikk med mye tyngde og fart om en annen, kan man ønske seg mer?

Produksjonen bærer mye av trøkket, de har fått en feit lyd, som kler opp metallen dritbra. Jeg vil si at alle instrumentene og miksen sammen utgjør gullet, det er ikke enkeltelementer som gjør dette bra. Lytter du er det tydelig bass, trommene ligger veldig kult på plass, og vokalen og gitarene er perfekt i front.

Enkeltlåter er litt tricky å dra fram, for det handler mer om riff, trøkk og feite øyeblikk. Mye flyter litt i hverandre, men helhetsopplevelsen er en maktdemonstrasjon. Litt av den samme feelen jeg fikk når Wyruz kom med sitt til nå siste album. Faktisk er det likheter mellom disse banda.

Hvorfor det har tatt så mange år å få ut debutalbumet får vi kanskje svar på i et kommende intervju, i mellomtiden sjekker du selvsagt ut låtene under her, og støtter opp når de spiller live. Et tips er å sjekke ut bandet sammen med Under The Oak den 28. januar på Eidskog Rocklubb.

Arrangementet på Facebook

7,5/10

Tracklist:

 1. View Through Dead Eyes
 2. Green Mass Suggestion 
 3. Breed of an Obsolete Kind 
 4. Attract, Condemn, Repulse 
 5. Beyond Comprehension 
 6. Double Standards 
 7. Life Illusion 
 8. Necessary Evil 
 9. Pull The Trigger 
 10. Air-Raid Silence