H Madd

Delirium "Errante" (re)

av yngve

Delirium Reissue 21Selskap: Karthago Records/PURE STEEL RECORDS

Release: 25.06.21

Hondurasband med reissue. 

Delirium@Facebook

Jeg har aldri hørt om bandet, langt mindre noe av, naturligvis. Det dreier seg om klassisk metal sunget på spansk, som betyr at jeg ikke skjønner et kvekk. Jeg har alltid synes det er litt rart og ikke alltid fungerende når band som dette gjør slik, uten at det nødvendigvis er feil å synge på eget språk, det bare faller ikke helt i god jord her. Spansk er liksom ikke språket jeg er komfortable med innen metal.

Musikken er rett og slett helt streit. Det er ingen låter, ingenting, som skiller de ut og som får meg til å ville trekke de ut av sekken og proklamere at dette, dette må du sjekke ut. Det er ikke dårlig, men det er veldig standard. Litt galopp, litt koringer, bra soloer, ellers bygget på  en nær fantasiløs mal. Og ballade må også til.

Det er egentlig ikke så altfor mye å si, det er heavy metal, sunget på spansk, lett riffbasert, et par uptempolåter (Pierdo la fe som eksempel), ellers ikke en tøddel spenning eller overraskelser. 

Dessverre. Ikke dårlig, bare kjedelig.

Skiva her kom til info ut i 2011, og er nå reutgitt med tre bonuslåter. Jeg har ikke presseskriv, og vet ikke hva de låtene representerer, men produksjonen hinter om at de nok har lagt på en demo eller noe eldre materiale. Klippet under er fra originalutgivelsen, om det har skjedd noe i lydbildet har jeg ikke satt meg inn i. Skiva har fått nytt cover for anledningen.

3/10

Tracklist:

 1. La función
 2. Navegar
 3. Honduras
 4. Tegucigalp
 5. Lobos
 6. Pierdo la fe
 7. Príncipe
 8. Arrodillate
 9. Errante
 10. El muerto
 11. Abismo
 12. El Pacto
 13. Epopeya de un gusano

ååå