Karmøygeddon 23 B

Delvoid "Serene"

av yngve

12507224 10153880778284766 912958401836529008 NSelskap: Private

Release: 2015

Oslobandet imponerer med sin sedate progressive post et-eller-annet.

Jeg liker Delvoid. Jeg har tidligere gjort noe på bandet, og så fram til å begynne lyttingen til denne nye skiva. Og de skuffer ikke, men du må ha sansen for rolig og behersket progressiv rock, som ofte tar deg ned til et nivå hvor man nesten dupper av. Men, det er vakkert, sårt, avslappende og tidvis litt rocka. Dynamikk er et stikkord.

Delvoid@Facebook

Jeg er nok en av de få som husker vestlendingene i Braving The Glacier, bandet som jobbet med lydlandsskaper. Her hos Delvoid synes jeg jeg hører noe lignende, men Delvoid har en litt mer streit struktur, at låtene er låter og ikke bare lydkollasjer. Det er et snev av Tool her også, litt av det rolige Anathema, og noe eget. 

Jeg nevnte at jeg tidligere har gjort noe smått på bandet, og i august i fjor presenterte jeg Carrier, som ligger under her. Da skrev jeg følgende: "Ta deg tid til dette, musikken er behagelig og stemningsfull, dynamisk...kanskje et hint av Anathema og Tool? Sist jeg anmeldte bandets musikk, var i 2012, da var det albumet Delve som var i fokus, og karakteren var sterke 8/10. Nytt album forventes i september." September ble til november, anmeldelsen er altså ute nå, i januar, men som bandets musikk tar vi det rolig, det er musikk som må fordøyes og nytes.

Les litt om skiva HER .

Jeg håper dere sjekker ut dette, for Delvoid kan godt være noe en del der ute vil like. Jeg tror nok dette er litt i grenselandet for hva dere lesere spiser, men samtidig er metalfolk fulle av overraskelser. Mange finner roen i slike band, og mange band innen metalsjangeren beveger jo seg fra det harde til det rolige. 

Delvoid og Serene kan godt nytes i sommervarmen, men det er nok høstkveldene i sofakroken jeg ser koblingen best. Videoklippet under, Carrier, er nok blant det hardeste på Serene

8/10

Tracklist:

  1.  Intro
  2.  Cocoon
  3.  Steambreather
  4.  Transient
  5.  Diffused
  6.  Dissembler
  7.  Tribe
  8.  Carrier
  9.  Serene
  10.  Outro