Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Destiny "Climate Change"

av yngve

ImageSelskap: Gmr Music Group

Release: 21.10.16

Svenskene har mange år bak seg.

Vi må helt tilbake til 1982 for å finne oppstarten, og med det i bakhodet er det ganske rått at vi nå ikke bare har en ny skive, men en durabelig en også. For det holder bra dette. Vel er det et band som har gamle og unge side om side, som flere klassiske metalband har, men det er jo ikke alltid alle orker, vil eller gidder å holde på når man blir eldre :).

Bandet har hatt utrolig mange medlemmer ombord, men det er bare bassist Stefan Björnshög som har holdt ut hele veien, og det er også han som sørget for at skiva kom i havn her på Heavymetal.no. Jeg har også en mistanke om at trommeslager her, Kane Svantesson, er samme kar som spilte på bandets 98-utgivelse The Undiscovered Country, bare at han den gang kalte seg Håkon ;). Jeg har fulgt litt dårlig med siden bandet hadde sin storhetstid på 80-tallet, dessverre.

Destiny@Facebook

Metallen er mørk her på Climate Change, og det meste stemmer bra. Lydproduksjonen er gull, framføringen er bra, låtene holder mål uten å velte deg overende, det er rett og slett et solid metalalbum. Hvorvidt vi kan se det i en større sammenheng når det gjelder Destiny er en annen sak, for bandet har som sagt holdt på i mange år, ikke sluppet så altfor mange skiver, og har altså hatt flust av utskiftninger. Likte du Destiny på midten av 80-tallet, er det ikke sikkert dette vil oppfylle dine ønsker, men skiva er solid altså.

Egentlig er det ikke så altfor mange feil her på Climate Change, skiva er bra, den er ikke et album som velter noe, til det er låtene og arrangeringen for klisjé, men det er et godt håndverk. Og jeg likte at metallen var litt mørk.

Pluss for mye bra vokal fra Jonas.

Jeg strekker meg ikke helt til åtteren, men det er et album som fortjener litt oppmerksomhet. Metallen låter litt typisk svensk, litt Candlemass, litt Hammerfall, litt av det svenskene har hatt av band opp gjennom årene. Og ikke minst Morgana Lefay, og litt av dette mørket Astral Doors og Lions Share har i seg.

7,5/10

Tracklist:

 1. Duke of Darkness
 2. Living Dead
 3. Medieval Rendezvous
 4. Lead Into Gold
 5. Nothing Left to Fear
 6. Sabotage
 7. Sheer Death
 8. Money Preacher 
 9. No Reservation
 10. The Devil in the Dark
 11. The Evil Trinity
 12. Dream Reaper
 13. Beyond All Sense
 14. Ruins and Destruction (Climate Change)