Karmøygeddon 24 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Disaster "Blasphemy Attack"

av arni sørlie

31933 388301641266146 275269054 NSelskap: Iron Shield Records / TWS-Music Distr.

Release: 24.09.14

Colombia, jepp, vi er innom Colombiansk thrash denne gang. Og når jeg nevner thrash, da snakker vi gamleskolen så det holder og litt til. Bandet har holdt på siden 99, noe som kjørte forventningene litt opp. Hva får vi så levert av Colombianske Disaster?

I promoskrivet kan man lese at de er opptatt av menneskets rolle som årsak til krig, død, og ødeleggelse. De er sinte, og vil vise det via musikken sin. Ja, spot on, sint musikk er det. Det er aggressivt og det kjeftes fra start til endes. Mange av sangene er bygget opp rundt riff, mange raske, men det er også litt midt tempo grooves å spore innimellom. Som lytter tenker at du har hørt det før, om ikke akkurat identisk riff, så ihvertfall typen riff.

Vokalen ligger stort sett som en sint piggtråd rødglødende av sinne på toppen, og hveser i et ganske høyt toneleie. Heldigvis er det også litt mer growlete, og mer ropete innslag, for den kvasse piggtråden blir veldig intens i lengden.

Disaster@Facebook

Her og der får jeg fot, oftest når de tar ned tempoet. Ellers er det vanskelig å finne holdepunkter, selv etter ganske så mange lyttinger. Det blir for likt, for mye riff på riff på riff, og ikke minst en kjeftet snerrevokal som metter hørselkanalen min etter max tre låter hver gang jeg satt den på.

En karakter opp for teknisk nivå.

5/10

Tracklist:

  1. Blasphemy Attack
  2. Demential World
  3. Evil Mind
  4. Dog's Life
  5. Live Alone
  6. Burning Alive
  7. Satan's Spy
  8. 50 (Point 50)
  9. Valley Of Illusions
  10. Enslaved