Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Dragonforce "Maximum Overload"

av yngve

Df Maximum Overload Cover600 300x300Selskap: Ear Music/PLAYGROUND

Release: 13.08.14

Dragen tester nok en gang kreftene mot fart og teknikk, men er det nok til å overbevise?

Jeg husker når bandet kom med sin første demo, mener jeg, og debutskiva, den gang var dette veldig frekt og kult. Etter noen år med mye av det samme skal det faktisk en del til for å holde formelen inntakt og interessant, det synes ikke jeg Dragonforce har klart. Men, det er fortsatt høy kvalitet over det de gjør, så er du fan bør du ikke være misfornøyd med Maximum Overload.

Først, Ring Of Fire, Cash, den ga meg ingenting. De takler mye bedre sine egne låter. Og der går det i full speed, maximum overload, powermetal, ultrakjappe riff og trommer from beyond. Trommeslager Dave forlot bandet juni i år, den som overtar stolen hans bør ha godt med muskler og utholdenhet gitt, for her går det unna. Dave har vært innom Bal Sagoth også, og sluttet visstnok i Dragonforce for å spille prog. Når man hører trommespillet kan man faktisk mistenke maskin, og med etternavnet Mackintosh hintet det jo til at det muligens var en computer som stod for rytmikken :). Ny mann er på plass til info. men jeg vet altså ikke hvem som tok seg av spillet på skiva.

Vokalen er ren og bra, som vanlig, det skrikes og hyles av og til, men på det jevne er det en kurant cleanvokal vi snakker om. men det visste du nok. 

Dragonforce@Facebook

Refrenger og allsangfaktor står i sentrum, seidelsvingende powermetal med en positiv vibb, og hurtighet, detaljer og null fokus på bremsepedalen.

Låtene går egentlig litt rett gjennom for min del, det er underholdende, men det er såpass hektisk løp hele tiden, så wow-faktoren gir seg ganske kjapt. men det visste du nok også.

Helt greit album, sykt instrumentalt nivå, du vet hva du får og det til gangs.

6/10

Tracklist:

  1. The Game
  2. Tomorrow’s Kings
  3. No More
  4. Three Hammers
  5. Symphony of the Night
  6. The Sun is Dead
  7. Defenders
  8. Extraction Zone
  9. City of Gold
  10. Ring of Fire