Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Dying Alone "One Man Tragedy"

av yngve

Dying Alone 21 (2)Selskap: Private

Release: 16.09.22

Et mangehodet monster, fra svart til symfo og thrash.

Dying Alone@www

Robin har sydd sammen et bra album, variert, kanskje for variert, men jeg synes det er mer spennende å høre gjennom et slipp som ikke gjør det samme hele tiden.

Vi har den heseblesende svartmetalinspirerte Pitch Black, den tunge og thrasha Requiem For My Soul (sjekk riffet 01:11) og den tunge og symfoniske To The Gallows, som alle er favoritter her hos meg. I tillegg er det en roligere sang, noe mer episk, noe som er arrangert litt annerledes, men om du tar deg tid til å høre gjennom skiva, om du liker stilen eller ikke, vil du hører at det er svært høyt nivå på lyd, framføring og arrangering.

Jeg har lagt ut noen nyheter på dette i den siste tiden, og jeg har bitt meg fast i at det er høyt nivå, og at det nok vil være et album som kan gjøre det bra. Spesielt om den kommer seg litt ut i verden. Mulig er det for mye mat å fordøye, det er et langt album, men sjekk ihvertfall de tre under her, så har du en pekepinn. 

Et aber kan et par ganger være at det tar noe lang tid før vokalen kommer inn, at det er noe lange sekvenser i startfasen. Og jeg hadde faktisk kunne tenkt meg flere partier med stemningslyder, effekter, det er et element i slik musikk som gjerne kan dras på mye mer. 

Pluss for den rå vokalen til Robin, den er bra. Inklusjon av renvokal er ikke veldig hyppig, men når den er der fungerer det bra. Trommeslageren har også en god del tøffe løsninger. Pluss at jeg bet meg fast i et par gitarsoloer, som viser at melodien og den klassiske thrashen ligger tett til brystet hos gjengen.

Jeg vippet opp mot åtteren, som er en av de sterkere karakterene jeg pleier å gi, men et par låter falt ikke helt i like god jord som de beste, og skiva er noe lang. Det er i og for seg ikke et problem, og musikken på One Man Tragedy er absolutt noe som kan forsvare en spilletid som dette, men det kan bli for mye for enkelte. 

7,5/10

Tracklist:

 1. Reborn
 2. To the Gallows
 3. Disharmony
 4. Bend the Knee
 5. Isolation
 6. Pitch Black
 7. Retribution
 8. Requiem for My Soul
 9. When Hate Takes Over
 10. Inherited Sin
 11. The Long Night
 12. One Man Tragedy