Elvenking "The Pagan Manifesto"

av yngve

Pagan Manifesto The 26871292 FrntlSelskap: AFM

Release: 09.05.14

Rekk opp hånda de som har fordommer mot slike band. Tenkte meg det, det var en del. Men samtidig er det mange som liker happy power med folkelementer.

Elvenking er ikke dårlige, tvert imot, det er mer snakk om hvilke preferanser du har. Jeg kan med letthet høre på dette, men jeg er ikke fan av sjangeren. Det blir for lite substans, for lite å bryne seg på.

Det er plenty av lykkelige øyeblikk, da sikter jeg til disse fløyteinnstikkene, og disse instrumentene som minner om Blackmores Night. Enkelte låter har en del kjappe partier, det synes jeg fungerte veldig bra. 

Vokalen er ren, men med en touch av rasp. Men ikke mye. Kanskje er det en litt tynn produksjon? Det er et fint lydbilde, men jeg savner det lille ekstra trøkket i kjelleren. 

Elvenking@Facebook

Selv om jeg personlig ikke imponeres av dette, fortjener de ikke slakt eller dårlig anmeldelse. Jeg tipper dere som er i målgruppen allerede vet om bandet, skiva og klarer å se at min tekst kun er en subjektiv vurdering. 

Bra, men ikke for meg. 

6/10

Tracklist:

 1. The Manifesto
 2. King Of The Elves
 3. Elvenlegions
 4. The Druid Ritual Of Oak
 5. Moonbeam Stone Circle
 6. The Solitaire 
 7. Towards The Shores
 8. Pagan Revolution
 9. Grandier's Funeral Pyre
 10. Twilight Of Magic
 11. Black Roses For The Wicked One
 12. Witches Gather