Karmøygeddon 23 B

Emerald "Restless Souls"

av yngve

Emerald 19Selskap: Roar! Rock Of Angels Records

Release: 17.05.19

Metallerne fra Sveits er rastløse.

Skiva kom tilbake i mai, men er strengt tatt ikke i en stil som er veldig avhengig av datostempling. 

Emerald@www

Jeg har vært innom denne gjengen før, og det var derfor jeg valgte å ikke bare la disse filene gli inn i glemmeboka, de har lagt igjen et avtrykk hos meg som gjorde at jeg ville ta tak i denne nye. At de enkelt og greit kaller det de driver på for heavy metal er helt ok, det er rett og slett ingen annen sjangerbeskrivelse som passer. Klassisk, melodisk, tung og drivende om en annen, joda, det fungerer ennå.

Vel er ikke dette en skive som åpner opp for nytenking, det er etter boka, men det er noe som jeg synes løfter de litt ut av mengden. Om det er variasjonen i rytmikk og tempo, vokalen? Helt sikker er jeg ikke, men de har en nerve ved det de gjør, og noe som ikke er så typisk hos de fleste andre band i dag. 

Men, Restless Souls gjorde ikke det jeg hadde håpet på, den faller litt flatere, uten at jeg vet hvorfor. Det ble litt spille gjennom og det var det-følelse. En låt som tittelkuttet fungerte bra, spesielt som motvekt, og de er flinke når de legger seg mer mot hardrocken enn metallen. Kuttet under representerer nok det som ble litt kjedelig for meg.

Sveitserne feirer tjue årsjubileum i år.

6/10

Tracklist:

 1. Freakshow
 2. Valley Of Death
 3. Digital Slavery
 4. Son Of Sam
 5. My Final Stand
 6. The Wicked Force
 7. Cad Goddeu
 8. Restless Soul
 9. Set Me Free
 10. Superhero
 11. Heaven Falls Down