Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Enbound "The Blackened Heart"

av yngve

14469544 10154175799394160 3538202119638261135 NSelskap: Inner Wound Recordings

Release: 18.11.16

Ganske ufarlig powermetal.

Bandets andre album, debuten kom tilbake i 2011, er for fans av Kamelot og lignende vil jeg tro. Det minner litt om slik amerikanerne legger seg i svingene, men Enbound er mulig litt søtere. 

Jeg tenkte, akkurat når skiva startet, at dette jammen meg var kommersielt. 

Det ble bedre, det ble litt tyngre, men det forble ufarlig og veldig mye singalong. 

Sånn, da er terningen kastet. Innledningen vil nok allerede nå avgjøre om du er interessert i å sjekke ut bandets nye album. For meg ble det for mye Grand Prix-metal, og det som var så gøy å se etterpå, når jeg leste presseskrivet, var at vokalist Lee Hunter (Lars Säfsund) er/var involvert i konsepter som Melodifestivalen og Skal Vi Danse :).

Enbound@Facebook

Det er glatt, profesjonelt og gjennomført. Greia er vel at du liker dette om du liker metallen din servert slik. Om ikke tror jeg du er litt som meg, at huden krymper seg mens man innser at jo, de vet hva de gjør, men akk så søtt.

Produksjonen er bra, mastringen står Jacob Hansen for. Ikke mye på utsette på den altså.

Karakteren er som den vanligvis er i slike tilfeller, der jeg ikke faller for musikken men ikke kan nekte for at det er bra håndverk; en blanding av meg og en form for objektivitet .). Under finner du en låt som både representerer skiva, men som også er i den røffe enden av innholdet.

6/10

Tracklist:

  1. Falling
  2. Give Me Light
  3. Crossroad
  4. Get Ready For
  5. Feel My Flame 
  6. Twelve
  7. Holy Grail
  8. Hio
  9. They Don't Really Know
  10. You Make Me So Unreal