Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Estate "Fantasia"

av yngve

Cover RgbSelskap: Mighty Music

Release: 01.12.14

Russiske Estate har jeg så vidt vært innom her på Heavymetal.no, da kun i form av et videokutt.

Nå foreligger skiva, og til en avveksling kom denne i god tid før release, og jeg fikser å lytte nok uten at anmeldelsen kommer langt på overtid.

Først, fett cover! Det var utrolig bra, selv om jeg strengt tatt ikke er så fan av behornede beist :). Se en større visning her.

Musikken er temmelig klisjéfylt, men samtidig har de orden i sysakene. Det er egentlig lite som avslører at de er russiske, om du skjønner. Det er en utrolig liten feel på at dette ikke er et engelsk eller amerikansk band, men absolutt et band som holder et høyt nivå.

Musikken er tufte på klassisk metal, og litt hardrock. Ballade er her, fireflate-rockere, metal med powersmak, du får en variert utgivelse. For meg er ikke dette direkte overspennende, men som sagt er det en gjennomarbeidet skive, variert og bra lagt materiale. 

Lyd og framføring flyter fint, produksjonen er proff, som coveret. Og om vi ser bort fra at musikken ikke avslører at de er russiske, må jeg nok innrømme at jeg fra bandbildene ser at de henger litt etter, men det gjør absolutt ingenting. Synes du det er et ankepunkt, at du går lengre enn meg som trakk litt uskyldig på smilebåndet, har du problemer :).

Skiva tåler noen runder, men jeg fikk litt nok etterhvert, men er du i avdelingen hvor powermetal blandet med hardrock og melodier, kan Estate kanskje være et scoop. Pluss for mye fett klassisk gitar- og tangentspill.

Intervju kommer.

6,5/10

Tracklist:

 1. Intro
 2. Hero
 3. Tarantella
 4. Silent Dream
 5. World without you
 6. You are not alone 
 7. Absolutely True!
 8. Holy Land (Fantasia)
 9. The war
 10. The night of Asura
 11. I’d Rather Die