Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Ewigkeit "Cosmic Man"

av yngve

18300846 1639969829366412 6157964587261221224 NSelskap: Svart Records

Release: 14.07.17

Enmannsbandet er ute med nytt album.

Kosmisk er et veldig dekkende ord for det James Fogarty driver på med, dere som har fulgt med karen vet hva det er snakk om. Jeg var tidligere i et band som delte plateselskap med Ewigkeit, og jeg husker godt at jeg stemplet fyren som litt smårar, men etter at jeg møtte ham in the flesh fikk man jo et annet syn :). For de som ikke vet det er James også den nye vokalisten i In The Woods....

Ewigkeit@Facebook

Det jeg liker med James er hans uansvarlige holdning opp mot trender og opplest og vedtatt-holdninger. Han bryter ned det man ofte ser holdes i hevd av mange, og er ikke redd for å løfte langfingeren. Musikken har han også tatt i disse områdene, og selv om det han presenterer på Cosmic Man kan minne om det som endte opp på Pure, In The Woods...' siste skive, er Ewigkeit hakket mer innovativ og spennende å følge over tid. Det er ikke fullt så sedat. Og i låter som Death Is The Portal går han neste Woods i næringa :).

Skiva snurrer framover og åpenbarer utrolig mange flotte låter. Fra stillestående spacerock til flytende progressiv smøring, og til energiske sprell som på spor 7. Jeg fikk ikke låttitlene av James, og har sett at tracklisten teller 8 spor, jeg har ni, pluss at jeg fikk et par bonuslåter. Så jeg er ikke helt sikker på hvilken låt jeg referer til med syv :). Men fett er det uansett.

Jeg har blitt veldig glad i Cosmic Man, og anser det å være James' beste øyeblikk hittil. Unn deg dette om du vil drømme deg bort, samtidig som du opplever energi i forskjellige nyanser og låter som vokser. 

8/10

Tracklist:

  1. Quantum Eraser
  2. Cold Souls
  3. Death is the Portal
  4. Neon Ghoul Ride
  5. Space Horse
  6. Running away from the Circus
  7. Thief in the Sky
  8. Time Travelling Medicine Man
  9. Back To Beyond (Bonus)
  10. 2 Minutes To Midnight (Bonus)